R7 7900X + RTX 4070 Super sisteme PSU önerisi

SayDeath

Kilopat
Merhaba. Forumda çok araştırma yaptım ve Platinum olan rajintek Ampere 850W almak istiyordum ama 850W stoku tükenmiş 1000W ın stoku var sistemime 1000W alsam herhangi bir problem yaşar mıyım? Sistem bilgilerini aşağıya bırakıyorum.

İşlemci.
1 X AMD Ryzen 9 7900X 4.70GHz
Anakart.
1 X MSI Pro B650M-B DDR5 AMD B650 AM5 soket DDR5 6800+(OC)MHz mATX anakart.
Ekran kartı.
1 X Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12g.

1 X Team T-Force Vulcan 32 GB (2x16 GB) DDR5 5600MHz CL36 kırmızı Gaming RAM.
SSD.
1 X Kioxia Exceria Plus G3 lSD10Z002tg8 2TB Gen4 5000/3900MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa.
1 X Frisby var ama NZXT H7 Flow (almayı planlıyorum)
Sıvı soğutucu.
1 X stok fan var Arctic Liquid Freezer III (almayı planlıyorum)

Bu sisteme 700W bile yetecektir ancak illa 850W istiyorsanız bu güzel:

Cratos alacaktım ama aynı fiyata Platinum almak varken niye Gold alayım diye düşündürdü.

Peki hocam benim sisteme 1000 watt fazla gelmez dimi cihaza problem vermez?

Peki hocam benim sisteme 1000 watt fazla gelmez dimi cihaza problem vermez?

Cratos alacaktım ama aynı fiyata Platinum almak varken niye Gold alayım diye düşündürdü.

Hocam onlar verimliliği ifade ediyor elektrik faturası açısında farkı oluyor ancak Gold ile Platinum arasındaki farkı hissetmezsiniz bile.

Benim eski PSU 1000W+80 Gold'du 10 yıl gitti bir şey olmaz sonuçta paçalar ihtiyacı olan eklektiği çeker hatta faydası olur. parça yükseltirken de PSU masrafı çıkmaz. deneyimle sabit.

Bütçe derdin yoksa sağlam bir 1000 wat alabilirsin tabi ki. Ben daha sabah fiyat kıyaslıyordum 😅
Bu arada bu sistemi ne kadara aldın ?

Bütçe derdin yoksa sağlam bir 1000 wat alabilirsin tabii ki. Ben daha sabah fiyat kıyaslıyordum 😅
Bu arada bu sistemi ne kadara aldın?

Sıvı soğutucu ve kasa harici 55 bine almıştım taksit ile 66 bin TL'ye yükselmişti. Şimdi orada yazdığım sisteme Arctic soğutucu, NZXT kasa ve güzel bir PSU almayı planlıyorum.

Hocam onlar verimliliği ifade ediyor elektrik faturası açısında farkı oluyor ancak Gold ile Platinum arasındaki farkı hissetmezsiniz bile.

Forumda bir arkadaş bana Ampere ile cratos arasında kaldığımda Ampere'nin ATX 3.1 desteği ve Platinum olduğu için daha iyi bir seçenek olduğunu söylemişti, elektrik faturası açısından nasıl bir farkı oluyor?

Sıvı soğutucu ve kasa harici 55 bine almıştım taksit ile 66 bin TL'ye yükselmişti. Şimdi orada yazdığım sisteme Arctic soğutucu, NZXT kasa ve güzel bir PSU almayı planlıyorum.

Forumda bir arkadaş bana Ampere ile cratos arasında kaldığımda Ampere'nin ATX 3.1 desteği ve Platinum olduğu için daha iyi bir seçenek olduğunu söylemişti, elektrik faturası açısından nasıl bir farkı oluyor?

Hocam bu bronz - Silver-Gold-Platinium elektriği ne kadar verimli kullandığını gösteriyor üste çıktıkça elektrik faturası daha az gelir ancak çok fark etmez fiyat olarak Ampere tabii daha iyidir ancak cratos da gayet yeterlidir hocam.

Hocam bu bronz - Silver-Gold-Platinium elektriği ne kadar verimli kullandığını gösteriyor üste çıktıkça elektrik faturası daha az gelir ancak çok fark etmez fiyat olarak Ampere tabii daha iyidir ancak cratos da gayet yeterlidir hocam.
Hocam almışken en iyisini alıp bir daha para vermemek mantıklı değilmi sizce de ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı