Çözüldü R7 9700X işlemci boşta 5.5GHz çalışıyor ve 70 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerem.krkyn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 9700X 3.8GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 4nm Tray İşlemci
MSI B650M PROJECT ZERO 7600MHz(OC) mATX Anakart
CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6000MHz CL36
MSI GeForce RTX 4060 Ti GAMING X 8GB
RAM
CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6000MHz CL36 DDR5
Anakart
MSI B650M PROJECT ZERO
Bilgisayarı satın alalı daha 1 gün oldu ve işlemci sürekli 5.5GHz'de çalışıyor ve sıvı soğutma olmasına rağmen 65-70 dereceden aşağı inmiyor. Oyuna girince 95 dereceye kadar çıkıyor. Fanlar ve sıvı soğutmada sorun yok

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    30,8 KB · Görüntüleme: 61
@The Man From E.A.R.T.H. kusura bakmayin surekli etiketliyorum da sizce sorun ne?
İyi konular buluyorsun hep ya, etiketle valla :D
Bakayım okuyayım konuyu bi.

İftarı unutunca biz, yeni hatırladım :D
Şimdi öncelikle sıvı soğutma ve kasa modelleri ne? Oyunda 95 görmesi ya termal macunla, ya sıvı soğutmayla ya da montajla alakalı bir sorun olması demek bence.

Son düzenleme:
İyi konular buluyorsun hep ya, etiketle vallahi :D
Bakayım okuyayım konuyu bir.

İftarı unutunca biz, yeni hatırladım :D
Şimdi öncelikle sıvı soğutma ve kasa modelleri ne? Oyunda 95 görmesi ya termal macunla, ya sıvı soğutmayla ya da montajla alakalı bir sorun olması demek bence.

Sıvı soğutma Game Booster Infinity 240 çıkarıp baktım termal macunda sıkıntı yok.

Sistem isi degerlerini yanlis aliyor diye dusundum ben ama bosta 70W cekiyor islemci 30 civari cekmesi gerekirken. Sistemsel bir sorun var bence. Bu arada oyunda da guc tuketimi ayni diyorsunuz. Bosta 70W cekiyorsa oyundaki deger nasil ayni kaliyor ki?

Sistem isi degerlerini yanlış aliyor diye düşündüm ben ama bosta 70W cekiyor islemci 30 civari cekmesi gerekirken. Sistemsel bir sorun var bence. Bu arada oyunda da guc tuketimi ayni diyorsunuz. Bosta 70W cekiyorsa oyundaki deger nasıl ayni kalıyor ki?

Boştada oyundada tam gücünü kullanıyor bende anlamadım.

Boştada oyundada tam gücünü kullanıyor bende anlamadım.
Tam gücünde 70W üstüne çıkar. Benim 7500F PBO açık şekilde 110W görüyor yük altında. Oyunlarda 50-80 arası değişiyor. Soğutucuda sorun olduğunu düşünmüyorum. Sistem değerleri de yanlış göstermiyor güç tüketimlerine bakacak olursak. Windows üzerinde bir ayarla oynamadınız değil mi?

Tam gücünde 70W üstüne çıkar. Benim 7500F PBO açık şekilde 110W görüyor yük altında. Oyunlarda 50-80 arası değişiyor. Soğutucuda sorun olduğunu düşünmüyorum. Sistem değerleri de yanlış göstermiyor güç tüketimlerine bakacak olursak. Windows üzerinde bir ayarla oynamadınız değil mi?

Hayır bilgisayarı ilk açtığımda daha Windows kurulu bile değilken BIOS'ta 70 dereceye geliyordu. Hiçbir ayara dokunmadım.

Hayır bilgisayarı ilk açtığımda daha Windows kurulu bile değilken BIOS'ta 70 dereceye geliyordu. Hiçbir ayara dokunmadım.
Aklıma bir şey gelmiyor başka. BIOS üzerinde işlemci turbo frekanslarına bile çıkmaz normalde bildiğim kadarıyla. BIOS üzerinde de bu haldeyse servise gönderin. Windows üzerinde ayar ellememişsiniz soğutucu düzgün takılı ama işlemci 70W çekiyor boşta. Karışık.

Servise yolladım çözdüler ama nedenini hala bilmiyorum.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı