R7 9700X işlemci boşta 70 derece oluyor

rdvnslmz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 7700 XT -R7 9700 X- DDR5 32GB RAM- MSI GAMİNG PLUS WİFİ ANAKART
Sistemi kuralı 1 gün oldu, overclock falan da yapamadım. İşlemci boşta 70 derecelere çıkıyor ve 5.5 GHz oluyor, iniyor. Anlamadım. Soğutucularda da bir sorun yok. Bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
9600x'de benzer bir sorun yaşamıştım, nedense bios'dan 105w modunu aktif edince sistem boştayken bile işlemci yükseliyordu. Zaten yüksek çözünürlükte grafik ağırlıklı oynadığım için direkt 105w modunu kapattım boşta 40'larda takılıyor şimdi.

105w modunu nasıl düşürebilirim, ve performans kaybı oldumu oyunlarda vs.

105w modunu nasıl düşürebilirim, ve performans kaybı oldumu oyunlarda vs.
Ben fps kaybı gözlemlemedim ama redditte fps farkı yaşanmadığını bazı işlemci ağırlıklı oyunlarda belki 3-5 fps fark edebileceğinden bahsedilmiş.

Bu video hem test hemde ayarı açma kapama konusunda yardımcı olabilir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

teşekkürler, oyunda 80 dereceyi geçmiyor işlemci sorun olmaz yazanlarda var ama attığına bakayım

teşekkürler, oyunda 80 dereceyi geçmiyor işlemci sorun olmaz yazanlarda var ama attığına bakayım
Oyundan oyuna değişir ama mesela rdr2'de full grafiklerde işlemci 60-65 derecelerde takılıyor. (65W modunda) İkimizin işlemcide aynı değil tabi oda fark ediyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…