Çözüldü R7 9800x3D - ASUS B650 Plus sistem uyumlu olur mu?

• Konuyu başlatan g770
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 78
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

g770

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ryzen 7 9800x3D islemcim var, ASUS B650 Plus anakartim var, sorun olur mu? Ekran kartim 5080, islemcim 9000 serisi oldugu icin sorun yasar miyim?

Çözüm
Hayır, bir sorun yaşamazsınız. Sadece işlemcinizin doğru çalışması için BIOS'unuzun mutlaka güncel olması lazım. Anakartınızın PCIe 4.0, Ekran kartınızın PCIe 5.0 desteği mevcut ama bu bir soruna sebep olmaz. Ekran kartları geri dönük uyumlu çalışır, PCIe sebebiyle olan bant genişliği farkı da gözle görebileceğiniz bir performans sorununa yol açmaz.
Hayır, bir sorun yaşamazsınız. Sadece işlemcinizin doğru çalışması için BIOS'unuzun mutlaka güncel olması lazım. Anakartınızın PCIe 4.0, Ekran kartınızın PCIe 5.0 desteği mevcut ama bu bir soruna sebep olmaz. Ekran kartları geri dönük uyumlu çalışır, PCIe sebebiyle olan bant genişliği farkı da gözle görebileceğiniz bir performans sorununa yol açmaz.

Çözüm
Hayır, bir sorun yaşamazsınız. Sadece işlemcinizin doğru çalışması için BIOS'unuzun mutlaka güncel olması lazım. Anakartınızın PCI-e 4.0, ekran kartınızın PCI-e 5.0 desteği mevcut ama bu bir soruna sebep olmaz. Ekran kartları geri dönük uyumlu çalışır, PCI-e sebebiyle olan bant genişliği farkı da gözle görebileceğiniz bir performans sorununa yol açmaz.

Performans da etki eder mi az da olsa? Vatan'dan aldim iade edip B850 alabilirim duruma gore.

Sorun yaşamazsınız hocam.

Performans olarak az da olsa kayip olur mu? Stabil olarak calismiyor FPS düşmesi yiyor cunku.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark etmezsiniz bile kayıp olduğunu. Oyuna etki edebilecek bir kayıp yok. Bütçeniz için hiç fark etmiyorsa tabii ki daha kaliteli olan daha iyidir ama bütçenizi olumsuz etkileyecekse gerek yok.

9000 serisi bir işlemcim olduğu için tam gücünü veremez gibi duyumlar aldım. Anakartım, işlemcime ve ekran kartımla optimize çalışsın istiyorum çünkü oyunlarda anlık FPS drop'u yiyorum, akıcı bir oyun oynayamadım. Sistem şu anda garantide, bakılıyor. Sorun ne olabilir? CS2'de her ayarı yaptım ama 280 oluyor FPS, daha artmıyor. Ekran Hz'sine kilitli değil sistemim. Metin çok uzun oldu, kusura bakmayınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız duyumlar yanlış, garantiye gidecek bir durum varsa zaten garantide anlaşılır. Kilitlenme gibi durumların da anakartla alakası yok hocam. Garantiden gelince zaten bir sorun varsa düzeltilir, için rahat etsin isterseniz de iade edip yeni anakart bakabilirsiniz zaten sonrasında. Optimizasyon sorununa sebep olacak herhangi bir uyumsuzluk yok ama şu anki donanımda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı