R7 9800x3D Cinebench R23 değerleri nasıl?

SirSakurai

Megapat
Merhaba. Cinebench R23 üzerinde bir test yaptım aldığım değerler nasıl sizce? Ek olarak şu an ekran kartım serviste, bir farkı olur mu bilmiyorum. İşlemci soğutucum sessiz modda çalışıyor ayrıca. İşlemci soğutucum Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm bu. Normalde oyunlarda en fazla 50-55 dereceleri görüyorum.

Dosya Ekleri

• C23 en yüksek sıcaklık.png
    C23 en yüksek sıcaklık.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 109
  • C23 test sonucu.png
    C23 test sonucu.png
    58,8 KB · Görüntüleme: 115
Corsair'in işlemci bakır soğutucu blok korozyondan tıkanıyor haberin olsun... Google'dan baktığında ortalama değerler kaç?

Şimdi baktım hocam 87 civarı sanırım. Ben yine de bir sorayım dedim burada.

iCUE tarafı böyle. Ayrıca bu sıvı soğutmanın RGB'leri ASUS Aura Sync ile çalıştırmanın yolu yok mudur ya? :D

Dosya Ekleri

• corsair icue.png
    corsair icue.png
    124,3 KB · Görüntüleme: 89
Şahsen sıcaklık değerleri yüksek, tek seferlik bir test ile neredeyse 90 dereceye ulaşmak işlemcinin yük altında kaldığı bir durumda sorun yaratır, tavsiyem Curve Optimizer ile negatif -30/-35 arası bir değer verin tüm çekirdeklere, bu da ortalama 120W gibi bir tüketime tekabül ediyor ve yük altında 70 dereceyi geçmeyeceğinizi umuyorum, her anakartta bu durum geçerli değil çünkü sizin işlemci Cinebench gibi reel bir programda 160W çektiyse OCCT veya Prime95 ile işlemcinin bu stok haliyle 95 derece ve üstünü görmesi kaçınılmaz, oyunlarda aldığınız değerler düşük ama orada ekran kartı limiti var ve ek olarak bazı FPS ve Single Player oyunlarda işlemci kullanımı yüksektir yani en fazla 65-70 derece görürsünüz ki bu normal gelebilir sıcaklık limiti 95 derece olan bir işlemci için ama şahsen serin kullanmak varken neden daha yüksek sıcaklıkları kabullenmek zorunda olayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı