R7 9800x3D ve RTX 5080 sistem 190 bin TL'ye alınır mı?

Eğer 4K'da oynayacaksanız aslında işlemcinin o kadar da etkisi olmuyor. 7800x3D bile alsanız fersah fersah yeter ve aynı FPS'i alırsınız. 5090'a da 4K gider açıkçası. Ben 9070 XT ile 4K kullanıyorum ve işlemcim 10600KF çok dengesiz gibi dursa da 4K'da aldığım FPS 7800x3D'ye neredeyse yakın 3-5 FPS maks fark var.

4k düşünüyorum. videodaki adamın ekran kartı 5090 değilmiş yanlış görmüşüm

4k düşünüyorum. videodaki adamın ekran kartı 5090 değilmiş yanlış görmüşüm

4K'da açıkçası benim fikrim Intel'e de şans vermek olabilirdi 265K fena değil ve çekirdek sayısı da fazla olası durumda işlerinizi görmek isterseniz daha avantajlı olur. İsterseniz bu şekilde de bir sistem toplayıp atayım.

Sadece oyun oynanacaksanız 9800X3D'den başka bir şey düşünmeyin.

4K çözünürlükte o işlemcinin çok bir anlamı kalmıyor. 1080P-2K için dediğiniz geçerli sadece.

4K çözünürlükte o işlemcinin çok bir anlamı kalmıyor. 1080P-2K için dediğiniz geçerli sadece.
4k'da GPU limit olur, bende 4k kullanıcısıyım. GPU bound AAA oyunlarda 1-2 FPS fark ya olur ya olmaz. CPU bound oyunlarda az da olsa fark olur. Amaç sadece oyun ise en iyi oyun işlemcisi alınsın. Fakat ara ara iş işinde kullanılacaksa 9950x yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…