Kısa süre sonra max. 1600 tl civarında bir pc toplamak istiyorum. Technopat Sistem Tavsiyeleri'ne baktım. Ocak 2014 orta seviye pc bana uyuyor fakat 1600 tl'yi oldukça aşıyor. O yüzden monitörden kıstım ve hâla verebileceğim para miktarını aşıyordu. Ben de ekran kartı Asus R9 270X'den biraz düşürme yapıp Asus R9 270 almayı düşünüyordum. Bugün Vatan Bilgisayar'da gezinirken Asus R9 270 ile eşit parayı isteyen PowerColor R9 270X Turboduo ekran kartını gördüm. Hangisini almalıyım ? Marka takıntım yok ama Asus'un soğutma sisteminin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum, o yüzden PowerColor hoş bakmıyorum. Sonra sıcaklık problemiyle karşı karşıya kalmayayım, ayrıca fps açısından da bir düşüş olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
PowerColor R9 270X'in en başta gpu hızı fazla olsa da ben olsam Asus R9 270 alırdım. Sadece özellik bakımından kıyaslamak yanlış. Zaten neredeyse denk kartlar. Bahsettiğin gibi ısısal durum olsun kalite olsun Asus bu farkı kapatır düşüncesindeyim. Yine de diğer kişilerin tavsiyesini al derim. PowerColor R9 270X'i de şiddetle önerenler olacaktır
İkisininde özellikleri ve fiyatı aynı olsa Asus al derim. Fakat ucuz fiyata yüksek performansı senin verdiğin bu iki seçenek arasında PowerColor veriyor. Senin sorun tıpkı bunun gibi: Zotac GTX770 2GB 256Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş 1407 tl Gigabyte GTX770 OC 2GB 256Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş 1163 tl Hangisini almalıyım?
Mesela bu iki ekran kartı aynı fakat sadece markadan dolayı gigabyte daha ucuza veriyor. Aslında bakarsan başarılı soğutma sistemi ve fabrika çıkışlı oc gigabyte de. Buna rağmen gigabyte daha ucuza veriyor. Yani markaya çokda fazla aldanmamak gerek. Gidipde benim verdiğim seçeneklerden zotac'ı alırsan hata yapmış olursun. Yani powercolor r9 270x i alman daha mantıklı olur bence. Ama sen yinede diğer kullanıcıların fikirlerinide değerlendir.
Diğer markaları bilmem ama Asus'u kullanıcısı olarak hiç bir markaya değişmem. 7 Yıllık ve hala da kullanmaya devam ettiğim Ana kartı var bende Asus'un
Yeni toplayacağım sistemde genellikle hep Asus parça kullanmayı düşünüyorum ben.