R9 270'ten RX 580'e geçince FPS düştü

Bayram bozkus

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci: AMD FX 6300 3.50GHz
Ekran kartı: ASUS RX 580 / 8 GB 256 bit.
20 GB 1600MHz RAM.

Bu ekran kartından once ASUS R9 270 2 GB.
Kullanıyordum Valorant düşük ayarlarda 150/180 arası oynuyordum. Fakat şu an yeni ekran kartına geçtikten sonra Valorant da 80/90 FPS almaya başladım. En yüksek ayarda da aynı FPS en düşük ayarda da aynı ne yaptıysam olmadı. AMD'nin butun ayarlarını driverları kurdum fakat eski ekran kartında ki performansı bile vermiyor. İşlemcim eski biliyorum işlemci gerektiren bir oyun Valorant ama eski performansı neden vermiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllarca FX serisi kullanmış biri olarak bulldozer işlemciler çoğu oyunda sorun çıkartmasıyla ünlü, overclock hız aşırtmaları her ne kadar bu modelin üzerinden yapılsa da oyunlarda hep sıkıntı çıkaran model olarak hatırlanır. Yeni veya eski fark etmez, işlemcinin bir günü diğer gününü tutmuyor. Aynı sorunları yıllarca yaşadım FX 6350 vardı bende de sonra 8350'ye geçtim vesaire falan, o zamanlar çoğunlukla CSGO oynardım. Problemli bir işlemci, zaten oyunlara gelen her yeni güncellemeyle beraber eski ekran kartlarını öldürüyorlar.

Yıllarca FX serisi kullanmış biri olarak bulldozer işlemciler çoğu oyunda sorun çıkartmasıyla ünlü, overclock hız aşırtmaları her ne kadar bu modelin üzerinden yapılsa da oyunlarda hep sıkıntı çıkaran model olarak hatırlanır. Yeni veya eski fark etmez, işlemcinin bir günü diğer gününü tutmuyor. Aynı sorunları yıllarca yaşadım FX 6350 vardı bende de sonra 8350'ye geçtim vesaire falan, o zamanlar çoğunlukla CS:GO oynardım. Problemli bir işlemci, zaten oyunlara gelen her yeni güncellemeyle beraber eski ekran kartlarını öldürüyorlar.

Kesinlikle katılıyorum. Yıllarca FX6100 kullandım ömrümde bu kadar kötü bir seri görmedim. 1 kişinin bile övdüğüne şahit olmadım.

Yıllarca FX serisi kullanmış biri olarak bulldozer işlemciler çoğu oyunda sorun çıkartmasıyla ünlü, overclock hız aşırtmaları her ne kadar bu modelin üzerinden yapılsa da oyunlarda hep sıkıntı çıkaran model olarak hatırlanır. Yeni veya eski fark etmez, işlemcinin bir günü diğer gününü tutmuyor. Aynı sorunları yıllarca yaşadım FX 6350 vardı bende de sonra 8350'ye geçtim vesaire falan, o zamanlar çoğunlukla CSGO oynardım. Problemli bir işlemci, zaten oyunlara gelen her yeni güncellemeyle beraber eski ekran kartlarını öldürüyorlar.
Hocam peki sorun işlemcide mi acaba yenı ekran kartı takınca 2gb olan ekran kartındaki performansı vermemesi ve ana kartıma uyumlu işlemci nasıl bulabilirim işlemci uyumluluğunu nasıl anlarım acaba ANAKART: asus M5A78L-M/USB3 4.1GHZ

Hocam ekran kartınız zaten darboğaz yapıyor. Hiçbir FX serisi ile bu sorunu çözemezsiniz komple anakart değişmek gerekli (belki overclock ile darboğaz hissedilmeyecek kadar düşürülür ama değeceğini sanmıyorum ayrıca güzel bir soğutma da lazım.)

Valorant da işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için darboğaz en çok onu etkiler. Bütçeniz varsa anakart RAM işlemci satıp AM4 sokete geçmenizi öneririm. En düşük R3 3100 bile işinizi görecektir.

Bu anakarta takacağınız neredeyse tüm işlemciler darboğaz yapar. FX9590 var en iyi bildiğim ama ona vereceğiniz paraya çok daha iyi sisteme geçersiniz zaten. Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz ve elinizdeki işlemci anakart RAM satmanız mümkün mü?

En uyguna şu şekilde çözebilirsiniz:
R3 3100-R5 1600 AF-R5 3600
A520 anakart
2x8GB RAM

İzyico indirimi ile falan anakart çok uyguna gelebiliyor bazen takip ederseniz eğer. Elinizdeki parçaları da satarsanız aşağı yukarı 3-4bin TL'ye geçmiş olursunuz.

Bu anakarta takacağınız neredeyse tüm işlemciler darboğaz yapar. FX9590 var en iyi bildiğim ama ona vereceğiniz paraya çok daha iyi sisteme geçersiniz zaten. Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz ve elinizdeki işlemci anakart RAM satmanız mümkün mü?

En uyguna şu şekilde çözebilirsiniz:
R3 3100-R5 1600 AF-R5 3600
A520 anakart
2x8GB RAM

İzyico indirimi ile falan anakart çok uyguna gelebiliyor bazen takip ederseniz eğer. Elinizdeki parçaları da satarsanız aşağı yukarı 3-4bin TL'ye geçmiş olursunuz.
ramları maalesef satamam anakartın fıyatına baktım 900 tl 2.el ortalama bütcem 4 bin felan çıkarabilirim ikinci bi anakartım var şuan kasayı çıkartıyorum bi ona bakıcam iş görür birşey olup olmadıgına

4K ya söylediğim gibi bir şeyler toplanır.

R3 3100- 800-1000TL civarı
A520-B450 anakart (izyico indirimi ile 300-400TL'ye bile denk gelebiliyor bazen sıfırı.) 1500-1700TL civarı.
RAM 800-900TL civarı.

Anakartı indirimli alırsanız artan bütçe ile R5 3600 alırsınız Valorant için önbellek önemli ve 32MB önbelleği var ciddi bir performans artışı sağlarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı