R9 290X İ7 4790K Sistem Oyunlarda Takılma Sorunu

Nihilanth

Hectopat
Herkese selam. Ben birkaç haftadır oynadığım oyunlarda minik takılmalar yaşıyorum. Kasma gibi değilde minik minik. Sanki oyun takılarak oynanıyormuş gibi gözüküyor. İşletim sistemim Windows 10 orijinaldir. Acaba windows 10 yüzünden mi diye düşüyorum ama sistemi ilk yükselttiğim zamanlar böyle olmuyordu. Online oyunlarda da normal oyunlarda da aynı şekilde. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistemim:
İntel core i7 4790k
MSI R9 290x
Gskill 16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorunun çözdüm benim yaşadığım sorun gibi oyunda fps stabil olduğu halde oyun duraksıyormuş gibi çalışıyorsa bu yöntemi bir denemelerini tavsiye ederim. Çözümü şu şekilde kasayı temizlemek için açtım kasayı temizledikten sonra ramlari çıkardım ve tekrar taktım sonra bilgisayarı açtığım zaman bir ekran geldi ram ayarları ile ilgiliydi sanırım ben f2 ye basıp setup dedim anakartım msi z97 gaming 5 beni bios ekranına yönlendirdi oradan o.ç bölümüne geldim geçen yaptığım gibi xmp açmak yerine o.ç bölümünden dram fransından ayarladım ayarı 1600 mhz' e çektim ve bilgisayara reset attım açtığımda skyforge giriş yaptım ve sorun çözülmüştü emin olmak için witcher 3 dede denemeler yaptım uzun süre yüzdürdüm karekteri:) ve bir problem olmadı eğer böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar varsa bu yöntemi bir denesinler.

Başka bir sorumda şöyle ben bilgisayarı vatandan topladığım zaman anakart kitapçığında ramleri 2 ve 4. slotlarlara takın diyor ama vatandaki arkadaş 3. ve 4. slotlara takmış ona rağmen pc çalışıyor ben anakartta ki talimata gibi yapmıştım ilk topladığım zaman sistemimi açılmadı hala merak ediyorum vatandaki arkadaşın nasıl böyle bir şey yaptığını kitapçıkta mı bir hata var yoksa başka yerde mi bir problem var hala merak etmekteyim.

Denedim 2. slotta ramin in birini çıkarıp gerçektende çalışmıyor bilgisayar 2. slot bozuk ve adam bana bile bile bozuk anakartı takmış sinirlerim tepeme çıktı illegal yada legal olan her yöntemle başlarına bela olucam
canım sıkıldı ya

Soğutma sıkıntısı yaşıyor olabilirsin. Kasanın arka tarafındaki egzoz fanları çalışması gerek. Ve ekran kartının fanları dışarıya akıcı olarak üflemesi gerek.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı