SaraLonde
Hectopat
Daha fazla
Merhaba Techopat ailesi. Sizlere danışmak ve fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Bir süre önce toplamış olduğum sistemde MSI R9 380 GAMING 4GB GDDR5 256Bit ekran kartı mevcut. Görüntüyü aldığım monitör ise 1280*1024 LG FLATRON. Ekran kartının üzerinde VGA çıkışı olmaması dolayısıyla DVI to VGA dönüştürücü kullanmaktayım.(Dönüştürücü ekran kartının içerisinden çıkan orjinal MSI ürünüdür.) Görüntünün netliği gayet güzel, herhangi bir bozulma, titreme vs gibi bir sorun yaşamıyorum. Fakat geçen günlerde elime 1440*900 çözünürlüğünde PHILIPS monitör geçti. Çözünürlük biraz daha artsın, kare monitörden kurtulayım arzusuyla kullanmak istedim. Bağlantıyı yaptığımda aşırı derece göz yoran bir bulanıklık vardı. Çözünürlükle oynadım, farklı VGA kablo denedim ama sonuçta bir değişme olmadı. Monitörün bozuk olduğu kanısına vararak eski monitörüme döndüm. Bugün ise 1920*1080 çözünürlüğe sahip bir monitörde sistemi deneme şansım oluştu. Bağlantıyı gene VGA üzerinden yaptım. Fakat PHILIPSte olduğu gibi görüntü bulanık ve göz yorucuydu. Renkler soluk, yazılar seçilemeyecek düzeydeydi. LG kare monitörümde ise ekran gayet net, parlak.. Bunun mantıklı açıklaması ne olabilir ? Elimdeki en düşük çözünürlüğe sahip monitör Hd monitörden bile net bir görüntü almamı sağlıyor. Sorun sistemde mi yoksa dönüştürücüde mi ? Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, saygılarımla.
Son düzenleyen: Moderatör: