R9 380 Oyunlarda akıcılık sorunu

Makaleler
4
Arkadaşlar çok garip bir sorunum var. Oyun 100 ve üstü FPS iken fareyi dairesel olarak çeivrince akıcı dönüyor. Fakat FPS 99 ve altı olunca fareyi aynı şekilde çevirdiğimde kasıyormuş hissi oluşuyor. Oyunlarda kasma yok ama fareyi yavaşça öyle çevirince kasma hissi oluyor ve beni aşırı rahatsız ediyor. Benim ayrıyetten bir iki kez konu açtığım "40 FPS'de akıcı değil" sorunu da bu yüzden sanırım. Sizde de böyle mi yoksa bende mi sorun var ?

Sistem;
R9 380 4G
8 GB 4x2 Ram
İntel Core İ5 4460 3.2 GHZ
Gigabyte H81M-DS2 Anakart.

Sorun devam ediyor. En basit olarak CS 1.6 ya girdim. Oyunda biliyorsunuz FPS limiti 100 ve sürekli 99.9 olup gidip geliyor. En açık şekilde orada bir sorun olduğuna tekrar emin oldum. 100 fps iken sorun yok fakat 99.9 ve altı olunca kırılmalar kasma hissiyatı oluyor. İlginç bir şekilde oyunu 60 FPS'ye sabitlediğimde bu sorun olmuyor. 61-99 arası oluyor.

Sorun devam ediyor. En basit olarak CS 1.6 ya girdim. Oyunda biliyorsunuz FPS limiti 100 ve sürekli 99.9 olup gidip geliyor. En açık şekilde orada bir sorun olduğuna tekrar emin oldum. 100 fps iken sorun yok fakat 99.9 ve altı olunca kırılmalar kasma hissiyatı oluyor. İlginç bir şekilde oyunu 60 FPS'ye sabitlediğimde bu sorun olmuyor. 61-99 arası oluyor.

Kırılmalar ve kasma hissiyatı Vsync ile ilgili bir sorundur. Vsync'i açtığınız zaman kaybolacaktır o kırılma ve kasmalar.

Ben de artık emin olmaya başladım monitörle ilgili olduğundan. Peki ne gibi bir şey yapabilirim monitöre ? Yani bir çözümü var mı bunun ?

Ek olarak monitörün input lag değerini OC yapabiliyormusun tam emin, CRU ile mümkün olabilr bu tam emin değilim incelemek istersen 208 sayfa buyur :D Custom Resolution Utility (CRU)

Kırılmalar ve kasma hissiyatı Vsync ile ilgili bir sorundur. Vsync'i açtığınız zaman kaybolacaktır o kırılma ve kasmalar.
Tamam biliyorum onu da neden 100 ve üstü fps de olmuyor da 61-99 arası kırılma kasma hissiyatı oluyor

Ek olarak monitörün input lag değerini OC yapabiliyormusun tam emin, CRU ile mümkün olabilr bu tam emin değilim incelemek istersen 208 sayfa buyur :D Custom Resolution Utility (CRU)
Yok hocam kalsın :D

Tamam biliyorum onu da neden 100 ve üstü fps de olmuyor da 61-99 arası kırılma kasma hissiyatı oluyor

Yok hocam kalsın :D

Ee kardeş diyorum anlamıyor musun Vsync ile alakalı bir sorun. Sen FPS'yi 60'a sabitlediğin zaman bunların olmaması gerekiyor. Yine olmaya devam ediyorsa Crimson'a gir ayarları biraz kurcala. İnternette araştırdım biraz mesela prerender ayarı diye birşey den de bahsedilmiş. Bununla ilgili araştırma yapabilirsin. Tüm bunları denedikten sonra yine sıkıntılar devam ediyorsa monitörle ilgili bir sıkıntı olabilir o zaman.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı