R9 380+R3 2200G+16GB RAM vs. R5 2400G+8GB RAM

Makaleler
3
Daha fazla  
Başlık bayağı uzun oldu fakat sorum orada.
2. El R9 380+16GB Kingston Hyperx 2400 MHz RAM'i 900TL'ye buldum 4x4 şeklinde. Nasıl bu fiyata buldum hayret ediyorum yarın almayı düşünüyorum acil satıyormuş, GET açmıyor fakat gel evimden al diyor. Birazcık kuşkuluyum fakat eğer bu fırsatı kaçırırsam çok üzülürüm. Yanına Ryzen 3 2200G alacağım.
Diğer opsiyon ise Ryzen 5 2400G ve 2x4 8GB 3200MHz RAM. Bu sistem full garantili hiçbir risk taşımıyor zaten 0 alacağım. Diğer sistemin ekran kartının 2 ay garantisi kalmış.
Şimdi sorularım ise şunlar;
-900TL R9 380+4X4GB 2400MHz RAM ne kadar mantıklı? Dolandırıyor olabilir miyim? Fakat ürünlerin fotoğrafını ve videosunu aldım adam videoda konuşuyordu ondan dolayı güveniyorum.
-Bu iki sistemden hangisi daha mantıklı oyunlarda (CS:GO, PUBG, Fortnite) aralarında kaç FPS olur?
-Siz olsanız hangisini yaparsınız?
-2400MHz RAM'leri 3200'e yükseltebilir miyim?
Bayağı uzun oldu cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9+RAM kombosu eğer satıcı ve ürünler tarafında sıkıntı yoksa, daha iyi bence. Ama yanına işlemci R3 2200G değil, i3 8100 olursa daha iyi olur. RAM 4+4+4+4 şekilde galiba. Öyleyse 4 RAM slotlu bir anakart lazım olacak. Ya da o RAM'leri satıp veya takaslayıp 2*8 GB olarak değerlendirebilirsiniz. Biraz karışık yazmış olabilirim ama konu da biraz karışık.

Konu bayağı karmaşık haklısınız. Elimde Asus Prime B350 Plus var ve 4 slotlu. 4 slotun dolu olması bana bir sıkıntı yaratmaz 32'ye çıkarma gibi bir derdim yok. Eğer ekran kartı ve RAM'ler elime sağ salim geçerse gerisini hallederim. 2x8 RAM ile takaslamayı ben de düşündüm. Mantıklı hatta öyle yaparım büyük ihtimal. Fakat dediğim gibi önce ekran kartının ve RAM'lerin elime sağ salim geçmesi gerek. Başka fikri olan varsa dinlemek isterim.

Hali hazırda anakart varsa elinizde zaten sorun yok. 16 GB RAM de günlük kullanım ve oyun için uzun bir süre yeterli olacaktır. Umarım parçalarda sıkıntı yoktur. Elden alacaksınız değil mi?

Hali hazırda anakart varsa elinizde zaten sorun yok. 16 GB RAM de günlük kullanım ve oyun için uzun bir süre yeterli olacaktır. Umarım parçalarda sıkıntı yoktur. Elden alacaksınız değil mi?
Sıkıntı orada başlıyor. Elden almayacağım parayı havale edeceğim o da (umarım) bana gönderimi yapacak.

Birazcık sıkıntılı bir durum. Adam ile konuşup güvendiysen sıkıntı yok ama ben pek güvenmem tanımadığım veya forum dışı alışverişlere.

Birazcık sıkıntılı bir durum. Adam ile konuşup güvendiysen sıkıntı yok ama ben pek güvenmem tanımadığım veya forum dışı alışverişlere.
Konuşmak derken? Zaten para aktarımını yapmadan önce telefonla arar konuşurum. Ana cidden sıkıntılı bir durum. İki ucu sivri mızrak. Eğer almazsam daha kötü bir sisteme kalacağım ve böyle bir fırsatı kaçırmış olacağım. Aldıktan sonra RAM'leri satsam bile yanına kâr kalıyor ekran kartı. Böyle bir fırsatı da açıkçası kaçırmak istemiyorum.

Pazarlık ve bilgi almak için konuşmaktan bahsediyorum. Çoğu zaman bu konuşmada satıcı kendini belli eder bu konularda. Son aşamaya gelmeden önce arayıp bir konuşmak lazım. Güvenilir biri olup olmadığını anlamaya çalış konuşurken.

Forumda daha geçenlerde yaşanan duruma dikkat edin. Get açmıyorsa ve elden alamıyorsanız hiç riske girmeyin.

Onu konuştuk zaten. Aslınd kargolamayı da kabul etmiyordu sadece elden yapıyordu. Ben zorladım kargolama yapması için. Ayrıca sürekli tanıdığım gelsin cafede deneyelim al git diyordu. O yüzden birazcık inandım. Bakalım adım adım yazarım buraya olanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…