R9 380 TV'ye bağladım, 4K 60 Hz seçeneklerde yok

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistemim:
AMD Ryzen 5 1400
Asus B350M-A Prime Anakart (Bios güncel.)
R9 380 4 GB
8 GB DDR4 3000 MHz RAM
600W Güç Kaynağı (Cooler Master RC-K350)
Windows 10 Pro
Ekran kartı ve Windows en güncel sürümde.

Sorunum şu; bugün bilgisayarımı büyük ekranda oyun oynamak için TV'ye bağladım.
4K 60 Hz seçeneği gözükmüyor. Sadece 1080p de var. Televizyon ve ekran kartı destekliyor ama ben bulamadım. Neden kaynaklanıyordur ?

TV modeli: Philips 49PUS7002

Bu sistemle 4K oyun oynanmaz diyecekler lütfen cevap yazmasın. Ben de biliyorum ama PES FIFA gibi spor ve simülasyon oyunlarını makûl bir seviyede oynatmaya gücü yetiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer HDMI kablonuz 4K destekliyorsa, AMD ayarlarından GPU Scaling ayarını kontrol edin, kapalı olsun. 1 senedir AMD kart kullanmadığım için ve Crimson'dan sonra nasıl değiştiğini bilmediğimden net şu menüden şu ayarı yapın diyemiyorum ama dediğim gibi GPU Scaling'i kontrol etmekte fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi kabloyla bağladın peki?
Monitörümde kullandığım HDMI kablosu ile bağladım. Ayrıca evde bulunan başka bir HDMI ile de denedim sonuç yine aynı.
Eğer HDMI kablonuz 4K destekliyorsa, AMD ayarlarından GPU Scaling ayarını kontrol edin, kapalı olsun. 1 senedir AMD kart kullanmadığım için ve Crimson'dan sonra nasıl değiştiğini bilmediğimden net şu menüden şu ayarı yapın diyemiyorum ama dediğim gibi GPU Scaling'i kontrol etmekte fayda var.
O ayar kapalı. Sanırım dediğiniz ayar Virtual Super Resolition.
HDMI kablosunun versiyonları var kimileri 4K'da 30Hz üstü vermiyor, kimisi 4K 60Hz sunabiliyor.
Elimdeki kablonun hangisi olduğunu anlamanın bir yolu var mıdır ? Kesin kablodan ise yeni bir kablo alacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı