R9 380 ve FX 6300 performans sorunu

Weax

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,

2 hafta önce ekran kartımda ısınma problemi olduğu için yeni Asus R9 380 4GB aldım fakat CS:GO'ya girdikten 30 dakika sonra FPS 160-170'ten bir anda 10'a düştü. Sistemimin darboğaz yaptığını düşünüyorum ama hala kesin bir kanıya varamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Anakart:Asus M5A97 R 2.0
  • İşlemci:AMD FX6300
  • Ekran Kartı:Asus R9 380 4GB
  • PSU:600W
  • İşlemci soğutucusu: Cooler Master Hyper T4

Ekran kartı hariç aynı sistemi kullanıyorum. Ekran kartım Gtx 970. İlk öncelikle Gtx 970 de bile fx 6300 darboğaz yapıyor. Belkide ekran kartın güncel değildir güncelle. Ekran kartını Asus Gpu tweak de diğer modlara al ve dene sonuç değişmez ise ekran kartını geri vermen tavsiyemdir. Ve değiştirebiliyor isen tavsiyem Nvidia markalı bir gpu alman.

Sürücüler güncel , ayrıca eski ekran kartım nvidia idi onda da aynı sorunu yaşadığım için bu ekran kartını aldım ve şuan ki kullandığım R9 380 MSİ Afterburner'da 300-1425 MHZ gözüküyor ekran kartımın tam performans vermediğini düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler.

Kesinlikle Amd Fx 6300 Gtx 970 veya Amd R9 380 gibi kartlara yetmiyor. Benim sistemimde tüm ayarlar en yüksekte CS GO'da dust 2 haritasında 160-250 fps arası görüyor ve bu aradaki yüksek fps farkınn sebebini ben işlemciye bağlıyorum. Ekran kartını aldığımda satıcı abi Gtx 960 bu işlemciyle darboğazsız çalışabilen en güçlü GPU olduğunu söylemişti. Eğer ucuz sayılabilecek bir bütçeyle işlemci almayı düşünürsen tavsiyem i3 6100.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı