R9 380 Yerine GTX 960 Almak

Tekrar söylüyorum aralarında güç tüketimi dağlar kadar değil buda ısınma konusunda pek fark yaratmıyacaktır zira kaliteli soğutma sistemleri olan firmalar bu kartları rahatlıkla soğutacaktır. Soğutma performansı aynı olan iki kartda OC farklı olur. OC için GPU'nun silikon kalitesi ve PCB'de kullanılan malzemelerin kalitesi önemlidir. GTX serisinin soğutmasını Nvidia yapmıyor anlaşmalı olduğu firmalar yapıyor bu firmalar aynı soğutmaları AMD tarafındada kullanıyor. Bu arada R9 380 diyenler neden araştırmadan etmeden ısınıyor diyor kafanıza göre yorum yapmayın! Kasa içi sirkülasyonu iyi ve kartın soğutma sistemide iyiyse bu kartlar ısınmaz!

Tekrar söylüyorum aralarında güç tüketimi dağlar kadar değil buda ısınma konusunda pek fark yaratmıyacaktır zira kaliteli soğutma sistemleri olan firmalar bu kartları rahatlıkla soğutacaktır. Soğutma performansı aynı olan iki kartda OC farklı olur. OC için GPU'nun silikon kalitesi ve PCB'de kullanılan malzemelerin kalitesi önemlidir. GTX serisinin soğutmasını Nvidia yapmıyor anlaşmalı olduğu firmalar yapıyor bu firmalar aynı soğutmaları AMD tarafındada kullanıyor. Bu arada R9 380 diyenler neden araştırmadan etmeden ısınıyor diyor kafanıza göre yorum yapmayın! Kasa içi sirkülasyonu iyi ve kartın soğutma sistemide iyiyse bu kartlar ısınmaz!

Dostum bunun tek bir nedeni var. Arkadaşlar kalıp AMD eleştirilerini ezberlemişler buraya yazıyorlar. Bikere dediğin gibi kartların soğutması partnerlerdedir, NVIDIA ve AMD bu konuya pek karışmaz.
R9 380 bu yıl çıkan R9 300 serisinin en güncel mimarili kartıdır. Güç tüketimi düşürülmüş buda ısınmayı düşürmüştür. Isı açısından aynı model GTX 960 ile pek farkı yoktur ve biraz daha performanslıdır.

Sanki burda GTX 980 ile R9 390x karşılaştırıyoruz :p R9 390x DCU3 gibi bir soğutmayla 85 derecelerde dolaşıyor. İşte daha eski mimarinin zararları...

Ha bu arada kesinlikle fan boy değilim sadece gerçekleri söylüyorum.

Onlar öyle AMD sürücü çıkarmıyor vs. dediler adamlar sürücüde çıkarıyor. Sanki yıllardır AMD bu işte kötü hiçbir şey bilmiyor biz inatla AMD öneriyoruz sanki. İşlemcide de aynı, AMD eskiden işlemcide nal toplattırıyordu Intel'e işlemcilerini tasarlayan Jim Keller'la anlaşamadılar piyasadan düşmeye başladı şimdi Jim Keller yine geldi ve Zen mimarili işlemcileri tasarlıyor.

Onlar öyle AMD sürücü çıkarmıyor vs. dediler adamlar sürücüde çıkarıyor. Sanki yıllardır AMD bu işte kötü hiçbir şey bilmiyor biz inatla AMD öneriyoruz sanki. İşlemcide de aynı, AMD eskiden işlemcide nal toplattırıyordu Intel'e işlemcilerini tasarlayan Jim Keller'la anlaşamadılar piyasadan düşmeye başladı şimdi Jim Keller yine geldi ve Zen mimarili işlemcileri tasarlıyor.
Hocam burada kimse AMD sürücü çıkartmıyor demiyor. Ben şunu söylüyorum mantık olarak daha fazla güç tüketen bir kart daha fazla ısınmaz mı ? GTX 960 R9 380 e göre daha az ısınıyor. Soğutmadan bahsetmiyorum ben. AMD yı kötülemiyorum. Ama şöyle bir hususta var. Nvida DX 12 ye geçerken AMD ye göre daha hazırlıklı ve bir adım önde girecek. R9 380 alınır tabiki. Ben GTX 960ın + larını söylüyorum. R9 380 in de en büyük + sı performansı dır. Burada fan boyluk yapmaya çalışmıyorum. Bende bir AMD kullanıcısıyım. Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Her iki kartında + yönleri var. Biraz ağır eleştiri yapıyorsunuz.

GTX 960 ile R9 380 arasında hiç bir fark yok demek yanlıştır. MSI'ın R9 380 modeli oldukça güzel bir soğutmaya sahip. R9 380 hem yapı açısından yeni bir kart hemde performans açısından GTX 960 'a göre daha önde bir ekran kartıdır. GTX 960 ile GTX 970 arasında kalan bir kart R9 380. Güç tüketimine gelirsek; GTX 960 daha tasarruflu bir kart. Ama ikisinin arasındaki aylık tüketim farkı 3-4 lirayı geçmez.

Bu arada iki kartın Vikipedia istatistikleri:

R9 380:
2015-09-19 11_36_13-List of AMD graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia.png

2015-09-19 11_30_48-List of AMD graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia.png

GTX 960:
2015-09-19 11_38_30-List of Nvidia graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia.png

2015-09-19 11_31_18-List of Nvidia graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia.png

Oyun testleri:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada şunu unutmayınız: Bir ekran kartı ne kadar çok güç tüketiyorsa o kadar ısınır ve overclock performansı düşer.

Bu kadar kavgaya gerek yok. Güç tüketimini takmayın. 380 fazla ısınmaz. Ben normalde 380 derdim fakat oyunlar NVIDIA için optimize ediliyor. Yazılım falan filan. Şöyle özetleyebiliriz, 380 GPU>960 GPU, 380 yazılım<960 yazılım. Değerlendirirsek ise 960 diyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı