R9 380X Oyunda 75 Derece

CoLdWin

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Bugün yeni bir oyun olan '' Ashes of the Singularity '' indirdim. Oyunu merak ettim ve girip biraz kurcaladım güzel bir oyun tavsiye ederim. Fakat oyunu oynarken ekran kartımın ısı değerlerine bakmak istedim ve fark ettim ki 75 derecede sabit kalmış. Oyunumun ayarları ise 1600 x 900 çözünürlükte ve high ekran kartım ise Sapphire r9 380x modeli. Size sormak istediğim soru(lar) şunlar ;
Bu sıcaklık değeri normal midir ?
İleride herhangi bir sıkıntı çıkarır mı ?
Ekran kartının alabileceği normal değerler kaç olmalı ?

Bundan hariç '' Darksiders '' oyununu oynadım MSI Afturburne ile değerlere baktığımda 60-65 arası seyrediyordu. Sadece merak uyandırdı bende o kadar.

123123123.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oyunu da tutmuyor. AMD vs Nvidia ekran kartı karşılaştırma videolarını izlerseniz AMD ekran kartlarının minimum 10 Derece fazladan ısındığını görebilirsiniz. İleride problem çıkarır mı? Bence çıkarır şöyle ki günde 3-4 saat kullanımla hergün bu sıcaklık değerlerini görürseniz 1-2 aya içeriğinde kullanılan plastikten koku gelebilir, herkese verdiğim tavsiyelerde uzun vadede kullanım için Nvidia öneriyorum. İmkanınız varsa sizde öyle yapabilirsiniz.

75 dereceyi görmesi normal bir durum. 80 dereceye kadar sıkıntı yok. 85 derecede kullanan bile var. A markası b markası hiç fark etmiyor :) 75 derece senin gözünü korkutmasın dostum. Gönül rahatlığı ile kullan. Sana sormak istediğim 2 sorum var.
1.si oyun crackli mi?
2.ayarlar normal mi, ultra mı?
Bunları sormamın sebebi benim anladığım kadarıyla ekran kartına yük binmiş ki 75 derece görmüş. :)

Not: şimdi fark ettim ayarların highmiş. Normale çekip denersen farklı sonuçlar alabilirsin.

Eğer oyun crackliyse zaten anormal durumlarla karşılaşman kaçınılmaz gerçektir. :)

75 dereceyi görmesi normal bir durum. 80 dereceye kadar sıkıntı yok. 85 derecede kullanan bile var. A markası b markası hiç fark etmiyor :) 75 derece senin gözünü korkutmasın dostum. Gönül rahatlığı ile kullan. Sana sormak istediğim 2 sorum var.
1.si oyun crackli mi?
2.ayarlar normal mi, ultra mı?
Bunları sormamın sebebi benim anladığım kadarıyla ekran kartına yük binmiş ki 75 derece görmüş. :)

Not: şimdi fark ettim ayarların highmiş. Normale çekip denersen farklı sonuçlar alabilirsin.

Eğer oyun crackliyse zaten anormal durumlarla karşılaşman kaçınılmaz gerçektir. :)
Oyun orijinal Steam'dan indirip kurdum dediğin gibi. Bir de normalde deneyecem. Normal ayarlarda 72 dereceyi görüyor pek fark yok gibi. Tüm sürücülerde güncel.

Dostum o zaman oyunun grafikleri sağlammış. :) Karta sağlam yük bindirmiş. :) 80 dereceye kadar için rahat olsun.

Bu yük mevsuzu sadece ön görüm. Başka oyunları deneyip sıcaklıklarını kontrol edip, buradan bildirirsen çok iyi olur. Böylelikle karta yük binip binmediği açıklığa kavuşur. Böylelikle durumu tekrar gözden geçiririz.

75 derece gayet normal değerler kardeşim, 85 dereceye kadar yolu var. Böyle şeylere takılırsan oynadığın oyundan zevkte alamazsın, kapat o değerleri oyununa bak. Fanlar kaç RPM' de dönüyordu? Msi AfterBurner ile bakabilirsin, çok kafaya takarsan da Afterburner'dan bir fan profili oluşturursun daha serin çalışır ekran kartın.

Oynadığım oyunda AfterBurner ile profil oluşturdum ama oyunu oynarken değerleri falan göstermiyor. Diğer oynadığım oyunlarda ise gösteriyor. Mesela Darksiders 60-65 arası görüyorum sıcaklığı boşta ise 45-50 arası gidip geliyor ve sürücü güncellerken her defasında mhqs gibi bir sürücü gösteriyor. Güncelliyorum yine geliyor güncelliyorum yine geliyor :D

MSI Afterburner ile oyunda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımını öğrenme

MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biliyorum izledim videoyu her şeyi yaptım bir tek o oyunda göstermiyor :)

Not : Oynadığım oyun DirectX 12 destekleyen ilk oyun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı