R9 390 Bellek Hızı Düşürmeden Çalışmıyor

Elnino777

Centipat
Sistemim;

• MSI Z170A Pro,
  • i5 6600K,
  • Sapphire R9 390,
  • High Power 650 +80 Bronze,
  • HyperX 8 GB RAM
Bellek hızım varsayılan olarak 1500, eğer bu hızı 100-150 MHz düşürmezsem yük altında veya boştayken siyah ekran hataları alıyorum. Problemin güç kaynağında olduğunu düşünüp 1 hafta önce gittim yenisini aldım. Fakat problem aynı devam ediyor. Ayrıca PUBG'de GPU kullanımı hiç stabil değil, işlemci kullanımı da %95'lerde olduğu için işlemciyi 4.2 GHz'e yükselttim fakat değişiklik olmadı. Karakter koşarken sanki arkadan birisi tutup bırakıyor gibi. Kamera dönüşlerinde takılmalar oluyor. Bellek hızını eski ayarlara getirince oynanışta biraz rahatlama oluyor fakat söylediğim gibi bu sefer de çökmeler yaşanıyor. 150 MHz bu kadar etki eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerleri nedir ? AIDA64 programından rapor gönderir misiniz ?

Yük altında da en fazla 60 dereceyi görüyor. Fakat şöyle bir gariplik var; 1400 mhz'e aldığımda Pubg'yi 1 saat oynadığımda hiç bir problem çıkmıyorken, mesela menüde fare hassasiyeti ayarlayıp onaylaya bastığımda ekran gidiyor ve bilgisayar kitleniyor.

Mhz düşürünce problem gidiyorsa kartta bir sorun var. Oyun içi ayarları onaylaya bastığınızda ekran kilitleniyorsa o sorun harddiskten kaynaklı.

Aynı zamanda başlayan bir problem daha var. Bilgisayar açıldığında ilk beş dakika internet oluyor, sonra bir anda kopuyor. Tekrar bağlanınca kopmadan sorunsuz çalışıyor. Eğer Mhz'yi stabil olan değerin biraz üzerine çıkarırsam, ekran gidiyor fakat hemen geri geliyor ve Amd "Sistem beklenmedik bir hatayla karşılaştı Wattman varsayılan ayarlara geri döndürüldü" hatası veriyor ve tekrar internet kopuyor. Bazı oyunların ise loading ekranından sonra görüntü gelmeden kitleniyor. Acaba ikisi birden mi bozuldu?

Ekran kartını ne zaman aldınız ? Miladını doldurmaya başlamış gibi görünüyor.

3 yıllıktı ve miladı doldu çünkü tamamen gitti Bilgisayar açılınca anakart ekranı bile gelmiyor, sıfır görüntü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…