R9 390 crossfire sorunu

• Konuyu başlatan Msi_lover
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 1.934
M

Msi_lover

Ziyaretçi
R9 390 kartım var, bütün sürücüler güncel. Aynı karttan bir tane daha aldım, crossfire yaptım. Oyunların hepsinde performans yerlerde. Tek kart ile 60 FPS aldığım Unity'de 18 FPS veriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Allah rızası için yardım edin. FX 8350 işlemci, 8 GB DDR3 RAM var. İki GPU'da kullandığını görüyorum ama neden performans yerlerde anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük olarak halihazırda 1080p kullanıyorsan Radeon uygulamasından VSR ayarını açarak oyunları 1440p çözünürlükte bir dene istersen. İşlemciye binen yük azalacağından karta yüklenme seviyesi artabilir.

Bunu hiç denemedim evet 1080p kulanıyorum deneyip haber vericem saolun başka bildiğiniz bir ayar var mı ?
Bu arada aklıma takıldı korsan oyun olması sorun olur mu ?
Oyunlar korsan olduğu için olabilir mi ?

Korsan oyunlar güncelleme alamadığı için optimizasyon yamalarını alamadığı zaman böyle takılma, donma veya düşük bileşen kullanımına yol açabilir tabii.

Gene Radeon ayarlarından veya Afterburner yazılımı üzerinden kartın güç limit değerini yukarıya çekebilirsin.

1080p de ben de problem yaşıyordum evimdeki bilgisayarda. İşlemcim görece eski ekran kartımla kıyaslanınca. Ama şuanda oyunları 2K'da iyi FPS'ler alarak 4K'da ise ayarları düşürerek oynayabiliyorum.

Benim de ekran kartım r9 390x yani seninkinin O/C lu versiyonu. Zamanında başka bir arkadaştaki 390x ile crossfire denemiş ve hiç memnun kalmamıştım. Çoğu oyunda senin aldığna benzer performans düşüşleri yaşamıştım bazılarında ise FPS artışım olmuştu.

Bence iki kartı da sat, üst bir ekran kartı al. RAM'lerini de 16GB yap.

SLI ve crossfire yerine iyi bir tek ekran kartı kullanmak çok daha iyi. Bu arada işlemciniz ne kadar overclokluda, 8 çekirdekte olsa eskidi diyebilirim. Battlefield 4 oyunu, bahsettiğiniz BF 1 ve Wildlands ve unity oyunları kadar işlemciye yüklenmez. Bence komple sistem yenileyin.

SLI ve crossfire yerine iyi bir tek ekran kartı kullanmak çok daha iyi. Bu arada işlemciniz ne kadar overclokluda, 8 çekirdekte olsa eskidi diyebilirim. Battlefield 4 oyunu, bahsettiğiniz BF 1 ve Wildlands ve unity oyunları kadar işlemciye yüklenmez. Bence komple sistem yenileyin.

4.333mhz'de kullanıyorum 10gb 1738 mhz çalışan ramler mevcut. sistem yenilemek istemiyorum.
1080p de ben de problem yaşıyordum evimdeki bilgisayarda. İşlemcim görece eski ekran kartımla kıyaslanınca. Ama şuanda oyunları 2K'da iyi FPS'ler alarak 4K'da ise ayarları düşürerek oynayabiliyorum.

Benim de ekran kartım r9 390x yani seninkinin O/C lu versiyonu. Zamanında başka bir arkadaştaki 390x ile crossfire denemiş ve hiç memnun kalmamıştım. Çoğu oyunda senin aldığna benzer performans düşüşleri yaşamıştım bazılarında ise FPS artışım olmuştu.

Bence iki kartı da sat, üst bir ekran kartı al. RAM'lerini de 16GB yap.

Bende katılıyorum bu kadar beklemiyordum
Bu Arada işlemci dar boğazı var diyen arkadaşlara ss attım bakabilir

2019.10.21-00.33.png
2019.10.21-00.33.png

Msi_lover, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı