R9 390 Rust performans sorunu

Enemy

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar elimizde R9 390 ekran kartı var. Rust oynarken düşük ayarlarda bile kart 90-100 derece arası oynuyor ve belli bir zaman sonra oyun aşırı derecede kasıyor. Böyle bir kartta bu oyunda kasma yaşanması normal mi acaba ?

Rust'ın optimizasyonu bildiğim kadarıyla yamalarla pek de fena olmayan seviyelere getirilmiş bana pek normal gelmedi kasması

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acaba kaç gb raminiz var ? Çünkü Rust'ın minimum sistem gereksinimi 8gb ram gerektiriyor önerilende 16gb ram. Bazı sistemlerde 8gb olduğu için takılmalar olabiliyor. Birde ramlarin kaliteli olmalı MHz değerine göre cl değeri düşük olursa daha iyi olur. Rust'da ekran kartından ziyade ramler daha önemli.

Benim bahsetmek istediğim olay rust beta bir oyun en güncel sistemde bile en ufak sorunda sıkıntı yaşatabilir benchmark testleri ile cpu ne kadar kullandığını filan bak derim bende aynı sorunu yaşadım ürün arızalı çıktı bilgin olsun.

Yeni gelen XP sisteminde ki güncellemeden sonra oyunda performans düşüklüğü olmaya başladı. Saçma sapan mekan ve yerlerde takılmalar olabiliyor. Sonraki güncellemelerde kesin olarak çözecekler sorunu zaten. Ben şahsen Good ayarlarda ekran kartı sıcaklığım en fazla 70 derecelerde oynuyorum ve senin söylediğin gibi (takılma, donma) problemini ara sıra yaşıyorum. Fazla takılmamak gerekir. Sıcaklık konusunda ise birşey diyemeyeceğim. Bana göre 90-100 derece ekran kartı sıcaklığı bariz anlamda fazla. Dikkatli olunması gerekir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı