R9 390 Sistem Kilitleniyor

Elnino777

Centipat
Öncelikle sistemim:
  • MSI Z170A Pro,
  • i5 6600K,
  • Sapphire R9 390,
  • High Power 650 +80 Bronze,
  • HyperX 8 GB RAM

Bilgisayar boştayken veya oyun oynuyorken hiç fark etmiyor ekran bir anda kararıp kitleniyor. Restart sonrası klasik Wattman hatasını alıyorum. Video açıkken kilitlendiğinde bazen arkada oynayan videonun sesi devam ediyor, bazen "drrrr" diye kulaklıktan ses geliyor. Bazen kilitlendikten sonra USB2leri çıkardığım zaman Windows2un sesini duyuyorum, bazen hiç tepki vermiyor. DDU ile temizledim bir çok sürücü denedim, BIOS ve Windows'u güncelledim, gittim format attım yine de bana mısın değil miyor. Buna benzer bir problem daha önce başıma geldiği için gittim yeni PSU aldım fakat problem bu sefer çözülmedi. Ekran kartını cihaz yönetiminden iptal ettiğimde ise sorunsuz kullanabiliyorum. En azından kullandığım kısa süre içerisinde kapanmadı.

Bir diğer problem ise internet bağlantısında. Bilgisayarı ne zaman açsam ilk 5 dakika internet oluyor, daha sonra tamamen kopuyor. Wi-Fi kısmından ağa tekrar bağlan dediğim zaman geliyor ve sonra kopma yaşanmıyor. Ayrıca ilk açılışta Wireless adaptörü bağlı olmasına rağmen sanki bağlı değilmiş gibi çevre ağları göstermiyor. İlla bir kaç kez takıp çıkarma yapıyorum. Problem nerede olabilir şunda hiçbir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca, bütün bu saydığım problemlerin hepsi aynı anda başladı.
Sorun çözüldü;

19.6. 2 sürücüsünü kurdum (daha önce de bu sürücüyle çökmeler yaşanıyordu), eğer Wattman sözleşmesi önceden kabul edilmişse tercihler kısmından fabrika ayarlarına döndürüp sözleşmeyi kabul etmeyin. MSI Afterburner'dan Memory Clock'u 100 MHz düşürünce problem ortadan kalktı. Ayrıca işlemciyi de 4.2 GHz'e çıkarttım fakat bunun bir etkisi olduğunu sanmıyorum.

Modlardan birisi başlığı düzeltirse sevinirim. Nereden yapıldığını bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı