R9 390X Ekran Gelmeme Sorunu

melihaktaş

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bu sabah aldığım MSI R9 390x ekran kartımı bilgisayara taktım ve ekran görüntüsünü alamadım. Yardım eder misiniz? Denediğim yöntemler:

1-Ekran kartını bilgisayara düzenli şekilde montaj ettim.8 ve 6 pin yuvalarını taktım.
2-8 ve 6 girişli güç yuvalarını 750 volt güç kaynağımdan direk çıkardım, dönüşüm yapmadan.
3-Ekran kartını HDMI çıkışı ile TV ye görüntü aktarımı gerçekleştirerek denedim.
4-Ekran kartı üzerinde bulunan DVI çıkışını VGA monitör üzerinde dönüştürerek denedim.
http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/dvi-vga-dongle_5_1381.jpg
5-Eski ekran kartımın çıkışı da DVI idi ama bu dönüştürücü kullanmıyordum.Kullandığım dönüştürücü şuydu:
https://rubimages-liberty.netdna-ssl.com/hi-res/DVI_VGA_DVIend.png
6-Ana kart üzerinde başka bir ekran kartı denediğimde ekran geldi.
7-Ana kart üzerinde bulunan Bios pilini çıkartıp 10 dakika beklettim.
8-Bu arada bütün donanımı söküp temizledim iyide oldu açıkçası

Not: Bugün ekran kartımı başka bilgisayar üzerinde deneyip bilgi vereceğim. Onun dışında neresinde arıza var? Ben bir çare bulamadım.

Sistemim:

yardım edebilecek kimse yok mu kaç gündür bekliyorum cevabınızı.

Arkadaşlar kimsenin bilgisi yok mu bu konuda.Bu arada ekran kartını başka bir ana kart da denedim yine aynı sonuç görüntü yok ama arkadaşlar çevirici ile denediğim den mi gelmiyor ekran görüntüsü bilmiyorum. Vga Dvı çeviriciler in orjinal olanları varmış sanırım, onlarla görüntü alabilir miyim bilen kimse var mı lütfen garantiye vermek istemiyorum 15 gün bekletiyorlar çünkü.

O işlemciye o ekran kartını takma darboğaz oluyor galiba.Sistem upgrade yapman lazım.
AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci

Sapphire R9 390 NITRO 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

2.084,18 TL
Cevabın içi Teşekkürler Dar boğaz ile görüntü alamamak ben pek bağdaştıramadım açıkçası.Başka ana kart ile denedim yine aynı sonuç. Dvı Vga çeviriciden kaynaklı olabilir mi? 5-10 liralık bir çevirici kullanıyorum, arkadaşım orjinal çeviricileri oluyor filan demişti onlardan alsam sorun çözülür mü yoksa garantiye vermem mi gerekiyor. TV ile HDMI kablosuyla denediğimde aynı sonuç ama kablo HDMI 1.4 bu ekran kartının desteği de 1.4 diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı