R9 3950X sistem açılıp kapanıyor

yetisbeyy

Centipat
Katılım
29 Temmuz 2020
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Trident Z Neo DDR4-3600 CL16-19-19-39 1.35V 64GB 4x16G BF4-3600C16Q-64GTZNC
SSD veya HDD modeli
Seagate FireCuda 520 SSD 2TB + 1TB
Ekran kartı
ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
Anakart
ROG Crosshair VIII Formula
İşlemci
AMD Ryzen™ 9 3950X
Seasonic Prime TX-850 80Plus titanyum 850 watt.
ROG STRIX lc 360 RGB.

Bilgisayarı açma tuşuna basınca açılıyor, çıt diye ses geliyor daha sonra iki saniye kapanıp tekrar açılıyor. Reset atınca da tam fanlar hızlanıyor sonra gene iki sn kapanıyor tekrar açılıyor. Döngüye girmiyor sadece bir kere yapıyor. Anakartı yolladım ASUS sorunu yapamamış yeni anakart verdiler (bkz ilk konu), RAM'i aldığım bayi test etti onda da sorun var dediler yenisini verdiler. Getirdim taktım gene aynı şeyler oluyor. Post kodları alıyorum. CMOS'u temizleyince birkaç kerelik açılmada sorun olmuyor sonra tekrar sorunlar başlıyor.

Bilgisayarda 10tane fan(Hub'larla bağlı) ve AiO sıvı soğutucu var. Fanlar mı bir şeye sebep oluyor dersiniz? PSU'dan oluyor desem CMOS'u temizleyince düzelmemesi lazım, 4'lü RAM kiti ağır mı geliyor acaba? Ya da voltaj mı ayarlamam lazım?

Yardımcı olabilecek var mı?

Daha ayrıntılı bilgi eski konumda var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Işlemcide sorun olma ihtimaline karşı, işlemci takılı değilken bilgisayarı açmayı deneyin. Açılırken reset atmazsa sıkıntı işlemcide olabilir.
Cmos olayını vs düşününce benimde aklıma işlemci gelmeye başladı.. Geriyede pek bişey kalmadı zaten gerçi ama. Bakalım yeni bir işlemci deneyeceğim
Işlemcide sorun olma ihtimaline karşı, işlemci takılı değilken bilgisayarı açmayı deneyin. Açılırken reset atmazsa sıkıntı işlemcide olabilir.
İki ram takınca düzeliyor, 4 ram takınca reset atıyor yada post kodları veriyor. Ram ve anakartta yenisiyle değiştirildi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı