R9 3950X sistemde sürekli mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

M.samet B

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı topladığım daha 2 hafta olmadı. 2 haftadır her gün sistem hata veriyor ve otomatik onarım yapılamadığından çare yine sıfırlamak ya da format atmakta buluyorum. Fakat mavi ekran hataları bitmiyor yine.

Minidump dosyalarını konuya bırakacağım..

Donanım bilgisi.
Ryzen 9 3950X.
MSI Mag X570 Tomahawk.
RX 6800 XT.
Trident Z Neo 32 GB.
XPG Spectrix S40G.

Minidump dosyaları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı topladığım daha 2 hafta olmadı. 2 haftadır her gün sistem hata veriyor ve otomatik onarım yapılamadığından çare yine sıfırlamak ya da format atmakta buluyorum. Fakat mavi ekran hataları bitmiyor yine.

Minidump dosyalarını konuya bırakacağım.

Donanım bilgisi.
Ryzen 9 3950X.
MSI Mag X570 Tomahawk.
RX 6800 XT.
Trident Z Neo 32 GB.
XPG Spectrix S40G.

Minidump dosyaları.

XMP açık mı? XMP'yi kapatarak deneyin,

DDU ile sürücülerinizi kaldırıp AMD sitesinden tekrar yükleyin.

Eksik veya bozuk sistem dosyalarıyla ilgili sorunları gidermek üzere Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını kullanma (microsoft.com)

Buradan DISM ve SFC komutlarını uygulayın eğer sorununuz çözülmezse RAM'lerinizi çıkarın yumuşak bir silgiyle sildikten sonra BIOS pilinizi çıkarın, 5dakika bekleyip pili ve RAM'leri geri takın.

XMP açıktı. Kapattım. Bir süre hata vermedi. Sonra "win32kbase.sys" mavi ekran hatası verdi. Eksik veya bozuk sistem sorunlarını gidermeyi yaptım. Şuan stabil gibi sistem. Fakat XMP kapalı olduğunda ram 2133mhz gözüküyor. 3600mhz olarak kullanamayacak mıyım?

XMP açıktı. Kapattım. Bir süre hata vermedi. Sonra "win32kbase.sys" mavi ekran hatası verdi. Eksik veya bozuk sistem sorunlarını gidermeyi yaptım. Şu an stabil gibi sistem. Fakat XMP kapalı olduğunda RAM 2133MHz gözüküyor. 3600MHz olarak kullanamayacak mıyım?

Voltajı arttırarak 3600 yapabiliriz, BIOS'unuza girin RAM'i manuel olarak 3600 yapın DRAM voltajını da ilk başta 1.35 olarak ayarlayın, stabil olmazsa arttırabilirsiniz. 1.5'e kadar deneyebilirsiniz oraya kadar da olmazsa RAM hızını biraz düşürerek tekrar deneyin.

Sorun tekrar oluştu. Ram hız ayarıyla da hiç oynamadım. Bu sefer mavi ekran hatası UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatası verdi. Minidump bırakıyorum bi bakabilir misin?
Son mesajımdan sonra 6-7 kere mavi ekran hatası daha aldım. Sorun neyden kaynaklı bulamıyorum. Kafayı yedirtiyor bu hatalar.

Son düzenleme:
BIOS sürümün beta. Sitesinde belirtmiş. Ben BIOS beta sürümü önermiyorum. Bir önceki sürüme geçmekte fayda var.

"sfc /scannow" rehberini uygula. Bunu tekrar uygula sonucunu paylaş.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncellemeyi bilmiyorsan yardım edebilirim.

XMP kapalı kalsın. Overclock yaptıysan geri çek.

RAM slotları 2-4 takılı değil mi?

RAM'lerde sorun var mı diye Memtest86 testi yapar mısın?
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı | Technopat Sosyal

BIOS sürümünü bir önceki haline getirdim. sfc /scannow yaptım. İlk yaptığımda hatalar verdi. İkinci kez tarama yaptığımda hata vermedi. Fakat tam bu yorumu yazarken mavi ekran vermeden kendine reset attı pc. Bir daha açıp tekrar tarama yaptım. Yine kendine reset attı. Dün DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp WHQL olan sürümü yükledim. Anakart çipset sürücüsünün güncel olanı yükledim. Bu yüklemelerden sonra mavi ekran olmadan reset atmaya başladı. Owerclock yapmadım hiç. RAM testi de yapacam birazdan. Uzun sürecek sanırım. Bittiğinde sonucu paylaşırım.

RAM testi tamamlandı. Sorun çıkmadı.
Sorun neyden olabilir başka?
Bilgisayar kendine reset atmaya devam ediyor. Mavi ekran hatası vermeden yapmaya başladı bu sefer. Yalnız dikkatimi çeken kısım, oyun oynadığım süre boyunca hiç reset atmadı. Oyundan çıkıp boşta bıraktığım zaman reset attı. Tekrar açtığımda tarayıcıda gezinirken yine reset attı. Çok enteresan bir hal aldı. Sorunun neyde olduğunu bulamıyorum.
Sorunum hala devam etmekte. Mavi ekran hatası vermeden rastgele zaman aralıklarında reset atmaya devam ediyor. Kimi zaman açtıktan 2 dakika sonra, bazen de 2 saat sonra reset atıyor. Bazen ardı ardına resetler atıyor, bazen bir reset attıktan sonra ben kapatana kadar devam ediyor. Bu tarz bir sorun ile karşılaşan var mı acaba ? Eğer varsa ve sorunun kaynağı neyde olabilir söyleyebilirse sevinirim. OCCT ile işlemci testi yaptım bu arada. FurMark ile ekran kartı testi de yaptım. Testler sırasında hata vermedi ya da kapanma olmadı. Ram testi de yaptım sonuçları yukarıda.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı