R9 5900X boşta 90 derece oluyor

Evet CS:GO'da Max 95 derece bu anakart acaba frekans yüzünden 9A yetersiz mi kalıyor çok da bilgim yok ama frekans yüzünden farklı cakısmalar mı oluyor sogutucu-macun vs problemlerini aşan bir durum zira onları kontrol ettim zaten hatta 3200 olan RAM'leride düsürdum daha yenı aldım deneme yapıyorum böyle bir sorunla karsılasan varsa yardımcı olursa sevinirim

Hocam sıcaklığın artma sebebi eğer BIOS'da voltaj verme ya da anakarta ait overclock butonuna tıklama yapmadıysanız soğutma ile alakalı şeyler olur ya da işlemci mining virüsü gibi bir şey vardır PC'de. Marka pek iyi olmasa da 520 gr alüminyum bloktan bahsediyoruz. YouTube ne yükü verebilir ki 90 derece olsun. BIOS'unuzu güncelleyin. Daha sonra BIOS'da default ayarlara dönün yani bütün yapılmış ayarları sıfırlayın. Daha sonra CPU-Z, HWiNFO vb bir uygulama ile işlemci kullanım yüzdesi, video oynarken işlemci ve işlemci fan hızını paylaşabilir misiniz? Şimdi 3700X ile test ettim YouTube 4K 60 FPS video açıyorum %10 %5 kullanım arasında gidip geliyor. Özel bir enerji planı kullanıyorum ben 3.2 GHz'den yukarı çıkmıyor. Benim sizinkinde de çöp bir soğutucum var. Dark Freezer 120r. Üstünde Arctic P12 PWM fan. 35 derecede. Ortam 22-24 derecededir şu an. Aşağıda linki vereceğim planı kullanın düşecektir sizin de ama kesinlikle bir anormallik var. Çözmeye çalışın derim.

 
Hocam anakartınız yetersiz olsaydı işlemciden tam verim alamazdınız bu bağlamda tam tersi sıcaklık değerleriniz düşük olurdu. Güzel bir termal macun sürün, kasanın hava sirkülasyonunu düzletin (düzgün değilse). Birçok etken var yani, tek tek kontrol etmeniz gerekiyor.
 
  • ASUS TUF B450-PRO Gaming.
  • AMD Ryzen 9 5900X.
  • MSI RTX 3060 Gaming X
  • Corsair 16 GB(2x8GB) DDR4 3200MHz.
  • Thermaltake commander G33 tg 750W 80Plus.
  • Rampage ıced120-RGB 2x120mm.
Herkese iyi günler bu sistemi yeni topladım ancak işlemcimin ısısı masaüstünde, YouTube'da takılıyorken vs. 90 dereceleri görüyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözüme kavuşturabilirim? Teşekkürler.

İlginç. Sanki hiç soğutucu takılmamış gibi bir durum var sanki tamam 5900X 360'lık sıvı soğutmayla bile yeterli derecede soğumaz ama Cinebench'ya da Prime95'te o derecelere çıksa sorun değil ve gayet normal hadi bunları geçtim oyunlarda yüksek sıcaklıklara çıksın ama boştayken bu sıcaklık birşeylerin anormal olduğunu gösterir. Dediğiniz gibi soğutucu ve macun montajında sorun yoksa ki bence kesinlikle var veya bir alternatif bilinçsiz bir şekilde OC yapılmış olması fakat bu da olmaz çünkü tutarsızlık olduğunda voltaj düşük geldiğinde ya da işlemci aşırı ısındığında yani 95 derece üstüne çıkarsa PC kendini resetler. Ayrıca ek olarak YouTube sayfası 2K ya da 4K monitörlerde işlemciyi biraz zorlar ve ısınmasına neden olur fakat şahsen benim gördüğüm maksimum sıcaklık yaz aylarında yani havalar sıcakken 60-65 dereceleri geçmez ve bunlar anlıktır sayfayı yukarı aşağı kaydırdığınız da video resimlerinin yüklenmesine bağlı.
 

Geri
Yukarı