R9 5950X sistemde canlı yayında pikselleşme oluyor

DoaherisTR

Hectopat
Merhaba, tüm platformlarda ve araçlarda yayın yapmayı denedim, genelde Kick'te denemelerime devam ediyorum, Discord arkadaşlarım da yayın yapıyor ve Kick ve Twitch'te yayınları çok net. Benim yayınlarım pikselli. İnternetim ve bilgisayarım iyi ama aşağıdaki bağlantıda görebileceğiniz gibi yayınlarım çok pikselli.

CPU: AMD Ryzen 9 5950X.
GPU: ASUS AMD Radeon RX 6700 XT 12 GB.
RAM: 32 GB / 4 slot / 3800 MHz.
Resolution: 1920X1080.
Internet download = 1000MBPS upload = 50Mbps.

Yayın örnek kesit
OBS ayarlarım.

1.png

2.png

3.png

Ekran kartından veren arkadaşlarım var daha sağlıklı oluyor. İşlemci de de pixsel sorunu oluyor kaliteyi yükselttikçe % kullanım artıyor BF2042 gibi yayınları rahat veremiyorsun.

Yanlış bilgi dostum, yayınlar işlemci üzerinden açılır. İşlemci üzerinden aç.

Dostum o tamam ama 2. PC için o daha olanaklı bir durum. Ekran kartından yayın daha sağlıklı oluyor iyi PC için ama bende sorun oluyor.

Dostum sağlıklı bir yayın için ekran kartı değil işlemci önemlidir. NVIDIA katlar AV1 desteği sunuyor ama sanırım tam oturmamış bir teknoloji, belki NVIDIA kart alırsanız ileride kullanabilirsiniz.

Ekran kartın AMD olduğu için bu kadar pikselleşme yaşıyorsun. Daha fazla sıkıştırırsan görüntüyü bu sefer FPS'den de büyük kayıp yaşayacaksın tek PC yayın yapacaksan NVIDIA kart kullanman daha mantıklı. Tek PC de işlemciden vermek en mantıksız hareket.

Geri
Yukarı