R9 7900 RTX 3090 sistem için Windows önerisi

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Kingstone fury beast 5600mhz
SSD veya HDD modeli
samsugn EVO 970 evo plus
Ekran kartı
RTX 3090 Founders Edition
Anakart
B650 tomahawk
İşlemci
Ryzen 9 7900
Sistemim her defasında sürekli olarak "UNEXPECTED STORE EXCEPTİON" hatası ile artık hiçbir oyunu açamaz duruma geldi, ekranda gördüğüm tek şey mavi ekran, üstelik bu sorun Samsung 970 EVO Plus SSD'ye rağmen ortaya çıkıyor. Artık bu duruma bir son vermek istiyorum, oyunlarımı yedekleyip artık bilgisayarımı eskisi gibi sorunsuz olarak kullanmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kurarsam bilgisayarım sorunsuz çalışır? Allah rızası için link atın, Technopat Windows 11 kurulum rehberi ile kurduğum Windows bana nefes aldırmıyor. Ya da Windwos 11 sıkıntılı mı? Acilen çözüm lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim her defasında sürekli olarak "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" hatası ile artık hiçbir oyunu açamaz duruma geldi, ekranda gördüğüm tek şey mavi ekran, üstelik bu sorun Samsung 970 EVO Plus SSD'ye rağmen ortaya çıkıyor. Artık bu duruma bir son vermek istiyorum, oyunlarımı yedekleyip artık bilgisayarımı eskisi gibi sorunsuz olarak kullanmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kurarsam bilgisayarım sorunsuz çalışır? Allah rızası için link atın, Technopat Windows 11 kurulum rehberi ile kurduğum Windows bana nefes aldırmıyor. Ya da Windows 11 sıkıntılı mı? Acilen çözüm lazım.

Hocam bende bir zamanlar işte 1.5 ay önce Windows 11 kullanıyordum pişman oldum Windows 10 Pro'ya geçin.

Hocam bende bir zamanlar işte 1.5 ay önce Windows 11 kullanıyordum pişman oldum Windows 10 Pro'ya geçin.

Ya da geçmeyin çünkü 2025 de destek bitiyor unutmuşum da.

Sistemim her defasında sürekli olarak "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" hatası ile artık hiçbir oyunu açamaz duruma geldi, ekranda gördüğüm tek şey mavi ekran, üstelik bu sorun Samsung 970 EVO Plus SSD'ye rağmen ortaya çıkıyor. Artık bu duruma bir son vermek istiyorum, oyunlarımı yedekleyip artık bilgisayarımı eskisi gibi sorunsuz olarak kullanmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kurarsam bilgisayarım sorunsuz çalışır? Allah rızası için link atın, Technopat Windows 11 kurulum rehberi ile kurduğum Windows bana nefes aldırmıyor. Ya da Windows 11 sıkıntılı mı? Acilen çözüm lazım.

Bana SSD arzalı gibi geldi hata kodu disk hata kodu çünkü direkt arzalı demeylim ama ssdinizin sağlığını kontrol edin.

Doğru söylüyorsunuz aslında hocam elde başka SSD varsa onunla deneyin.

Elde Adata su 630 var o daha kötü. Windows 10 ile şansımı denemek istiyorum açıkçası. Bazen de "CRITICAL_PROCESS_DIED" hatası veriyor hangisi denk gelirse artık. Her çeşit mavi ekran var.

Bana SSD arzalı gibi geldi hata kodu disk hata kodu çünkü direkt arzalı demeylim ama ssdinizin sağlığını kontrol edin.

Sağlık 99, ne okuma ne de yazma hatası var her şeyi temiz.

Bu RAM için verdiği bir hata kodu diye biliyorum.

Memtest86 deneyeyim o zaman. Ama o zaman neden "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" veriyor ki? Ben bir Windows 10 denemek istiyorum geri dönüş yapacağım.

Herkesten çok özür dilerim, bilgisayarımın ekran kartı güç sorunu sebebi ile çökünce mavi ekran da nedenini bilmediğim şekilde topu diske, RAM'e falan atıyor bende Windows sorunlu sandım sizleri boşuna meşgul ettim. Cyberpunk açtım ekran kartı güç limiti %40 seviyesinde. Oyun hızlıca açıldı sıkıntı yok, fakat sonra güç limitini %100 getirdiğim an ekran kartı sürücüler her şey donuyor fakat mouse donmuyor, sonra ise malum mavi ekranı veriyor. Mavi ekranın temel sebebi yine 3090 denilen bu trafodan kaynaklı, ve benim kırdığım 12 pin güç adaptörü de muhtemelen sebep oluyor, ilgilenen herkese teşekkür ederim Windows 10 Pro kurdum hala aynı hatalar devam ediyor. Windows mavi ekranlar hatanın nerede olduğunu çoğu zaman söylemeyen saçma bir şey.

Son düzenleme:
Sağlık 99, ne okuma ne de yazma hatası var her şeyi temiz.

Memtest86 deneyeyim o zaman. Ama o zaman neden "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" veriyor ki? Ben bir Windows 10 denemek istiyorum geri dönüş yapacağım.

Herkesten çok özür dilerim, bilgisayarımın ekran kartı güç sorunu sebebi ile çökünce mavi ekran da nedenini bilmediğim şekilde topu diske, RAM'e falan atıyor bende Windows sorunlu sandım sizleri boşuna meşgul ettim. Cyberpunk açtım ekran kartı güç limiti %40 seviyesinde. Oyun hızlıca açıldı sıkıntı yok, fakat sonra güç limitini %100 getirdiğim an ekran kartı sürücüler her şey donuyor fakat mouse donmuyor, sonra ise malum mavi ekranı veriyor. Mavi ekranın temel sebebi yine 3090 denilen bu trafodan kaynaklı, ve benim kırdığım 12 pin güç adaptörü de muhtemelen sebep oluyor, ilgilenen herkese teşekkür ederim Windows 10 Pro kurdum hala aynı hatalar devam ediyor. Windows mavi ekranlar hatanın nerede olduğunu çoğu zaman söylemeyen saçma bir şey.
Üstat, aynı sorunu yaşıyorum ben de error scanlerim tertemiz çıkıyor ssd fazla ısınıyor vs. ama sorunu tetikleyen bir şey bulamıyorum, bir anda gerçekleşiyor. Nasıl anladınız sorunun ekran kartından dolayı olduğunu, ve nasıl çözülür?

Üstat, aynı sorunu yaşıyorum ben de error scanlerim tertemiz çıkıyor ssd fazla ısınıyor vs. ama sorunu tetikleyen bir şey bulamıyorum, bir anda gerçekleşiyor. Nasıl anladınız sorunun ekran kartından dolayı olduğunu, ve nasıl çözülür?
"UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" Bu hata microsoftun söylediğine göre donanımsal olarak 3 şeyden kaynaklanır 1- RAM, 2- SSD/HDD, 3-GPU. Bende de ekran kabloyu inceledim ve az önce fark ettim kabloda hafif bir erimiş plastik var. Benim sorunum tümüyle ekran kartı beslemesinde. Memtest yaptım 0 hata ile tamamladım, SSD zaten BAD sektör testini hızlı taramada 0 saniye, uzun taramada ise 20-25 saniye de tamamladı. Bu durumda geriye ekran kartım kalıyor, ki ekran kartımın güç limitini arttırdığım zaman mavi erkan veriyor limiti düşürünce hata söz konusu değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı