R9 7900X çok fazla ısınıyor

xAnjee

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, ekte ekli olan sistemi GamingGenTR'den satın aldım. İşlemci çok fazla ısındığı için ve anakarttan memnun olmadığım için anakartı ve sıvı soğutucuyu ASUS TUF GAMING X670-E PLUS - Asus TUF Gaming LC II 360 ARGB 360 mm olarak güncelledim. Sistemde çift monitör kullanıyorum. Masaüstünde VSCode, Firefox, Notepad, Spotify gibi uygulamalar arasında gezerken işlemci ortalama 70 derecenin üstünde çalışıyor. Bios'dan baktığımda pompa hızı 5000 üstünde çalışıyor. Şu anda bu konuyu yazarken bile işlemci 72 derecede çalışıyor. Aşağıya sistemin oyunlarda ulaştığı dereceleri yazıyorum;

Forza Horizon 5; Yükleme ekranı 86 derece, oyun içinde tüm ayarlar full 2K çözünürlükte ortalama 77-78 derece.
Sea of Thieves; Tüm ayarlar maksimumda 2K çözünürlükte ortalama 76-77 derece.

Prime95 tesinde LargeFFT olarak seçim yaptım ve 5 dakika boyunca testi devam ettirdim. 5 Dakikanın sonunda işlemci 90 derecenin altına hiç düşmedi, maksimum 95 dereceyi gördü.

Sistemin bu sıcaklık değerleri normal mi? Oyunda değerlerinin güzel olduğunu düşünüyorum fakat masaüstünde normal işler yaparken 70 derece altına düşmemesini normal bulmuyorum. Her şeyi kapatıp masaüstünde kalınca işlemci ortalama 50 derece oluyor. Kasanın yan kapağını açık kullanıyorum.

1724704627624.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı