R9 7900X işlemci için en iyi soğutma ayarları

brkatl06

Hectopat
Yer
Ankara Keçiören
Merhaba işlemcim internette takılırken vs. 62-65 dereceleri görüyor. Yük altında, oyunda 80'i kolay kolay geçmiyor. Boşta bu derecelerde gezmesi normal mi?
Fan ayarlarını nasıl yapmalıyım? 7000 Serisi işlemciler genel olarak çok ısınıyormuş. İşlemcimin sıcaklığını webde gezinirken 60 derece görmek canımı sıkıyor.
Anakart üzerinden eco modunu açtım yani 65W TDP seçtim. Bu videodaki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ayarı yapmasaydım yük altında 90 derecelere yaklaşıyordu. Hedefim; oyunlarda minimum FPS kaybı ve fan sesiyle en düşük sıcaklık değerlerini almak.

İşlemci: AMD Ryzen 7900X
Anakart: MSI B650M-A Wi-Fi
İşlemci Soğutucu: MSI CoreLiquid 360r V2
Kasa: Dark Maxima V30

Dosya Ekleri

• ss.png
    83,7 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Default ayarların da o değerleri almanız çok normal. CPB vs açıkken zaten otomatik yüksek frekanslara çıkarıyor kendisini. Yalnız eco mode kullanmanızı önermem. Bunun yerine curve optimizer yapabilirsiniz.

Default ayarların da o değerleri almanız çok normal. CPB vs açıkken zaten otomatik yüksek frekanslara çıkarıyor kendisini. Yalnız eco mode kullanmanızı önermem. Bunun yerine curve optimizer yapabilirsiniz.
Curve optimizer ne işe yarıyor? Zararlı mı yapmak? CPB Cpu boost mu biosdan

Curve optimizer daha düşük voltaj değerleri vererek sisteminin çalışmasını sağlıyor. Bir nevi eco modunu manuel olarak yapıyorsunuz. Daha performanslı oluyor ve daha yüksek sıcaklık kaybı elde edebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…