Öncelikle selamlar, birkaç aydır tam ekran uygulamalarda/oyunlarda Alt Tab attığımda bütün bilgisayarım yaklaşık 6-7 saniyeliğine donup kalıyor ama donma anındayken bilgisayarda o an olup biten her şeyin sesini kesiksiz duymaya devam ediyorum. Başlarda sadece Valorant oynarken olduğunu sanıyordum fakat tam ekran olarak kullandığım her uygulamada bu sorunu yaşadığımı fark ettim. Oyunu/uygulamayı açtıktan sonra ilk Alt Tab atışımda bilgisayar donmuyor fakat tamamen random şekilde 3-5 veya 20. Alt Tab atışımdan sonra artık hemen hemen her Alt Tab attığımda masaüstü ekranı veya Alt Tab atarken seçtiğim uygulamanın ekranı gelene kadar bilgisayarım donuk şekilde kalıyor. Başta da belirttiğim gibi sorunu bir süredir çözmeye çalışıyorum. Bu yüzden denemediğim BIOS ve Windows ayarı kalmadı desem yeridir. Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için aşağıya sistem özelliklerimi yazıyorum, herkese iyi sosyaller.
Windows 10 Pro 22H2.
Ryzen 9 7900X.
RX 7800XT Nitro+
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
Corsair 32 GB(2x16) 6000MHz CL30.
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 6000/4000
DeepCool LT720.
MSI 850W MAG A850GL.
Not: Sistemi yaklaşık 7-8 ay önce kendim topladım. Sorunun parçalarda olmadığından emin olmak için de birkaç farklı internet kafeye ve bilgisayar tamiri yapan yerlere götürüp sorunun donanımsal olmadığını ve bütün parçalarımın gayet sağlıklı olduğunu doğrulattım.