R9 7900X ve 4070 Ti PC cok geç açılıyor

mücahit345

Hectopat
Öncelikle iyi sosyaller.
Sistemim tam olarak şu şekilde.
MSI X670E Carbon Wi-Fi anakart.
Ryzen9-7900X işlemci.
Artics Liquid Freezer 2 360mm.
32*4 G.Skill 6000 MHz tridendt Z5 RAM (anakart sistesinde desteklediği gözüküyor)
MSI gamin X Trio 4070 Ti.
MSI A850G PSU.
1TB Samsung 990.
500GB Samsung 970.
1 TB HDD.
Sistemdeki sorunum şu.
İlk sistemi kurduk 32*2 şeklinde RAM'lar takılı anakartın uyarı ekranında kodlar geçiyor surekli 15-20 tane ve en son 15 sayısı kalıyor o sırada DRAM ışıgı yanıyor bu sırada goruntu yok.
Sistem biraz bekleyınce kendını yenıden baslatıyor sanırım ondan sonra acılıyor bu sorunu cozemedım.
Sonra gitti aynı RAM'lardan bir daha aldım 32*2 onları denedim yine aynı sorun devam edıyor.
32*4 yaptığımda yine DRAM yanıyor ama bu sefer ekstra olarak CPU'ya da kafasına göre GPU da yanıyor bu sırada 0D veya A6 hata kodu sabit kalıyor.
BIOS son sürümde şu an güncellemeler tam.
Yardımlarınızı bekliyorum sistemden soğuduk.

Son düzenleme:
RAM frekansını düşürerek başlatmayı dene sistemini, BIOS güncellemesi falan varsa yaparsın.

BIOS güncel RAM frakansı otomatık olarak sıstem acılırsa 3600 de baslıyor
Ellede girsem otomatik de girsem sistem çok geç boot edip geç açılıyor.

Efendim ilk önce hayallerimi gerçekleştiğinizi söylemek isterim gerçekten güzel bir sistem.
Probleme gelirsen BIOS'tan Fast boot özelliğini açabilirsiniz. Anakart sitesindeki eski BIOS'ları deneyebilirsiniz. Son olarak depolamadan kaynaklı olarak düşünürsek bir "SFC/SCANNOW" yapabilirsiniz. Eğer sorun cevap ederse cevap yazmaktan çekinmeyin.

Hocam açılış süresini düşürmek için Memory Context Restore özelliğini açabilirsiniz BIOS'tan. Diğer RAM frekansını düşürme işine girmeyin onunla alakası yok. BIOS en güncel sürüm yükleyin. Yazdığım özelliğide BIOS'tan açın.

Ve anakartın üstündeki GPU CPU ışıkları sabit yanık kalıyorsa CPU soketinizde ya da CPU pinlerinde bir sıkıntı olabilir. Benim de MSI anakartımda sürekli yanıyordu sıfır sistemdi ve dikkatli baktığımda anakartın CPU soketindeki pinler yamuk gelmiş iade etmiştim tekrar aynı anakartı aldım ve şu an sorunsuz kullanıyorum.

Sabit kalan tek ışık DRAM hocam ve sağ üstte uyarı kodlarında 15 sabıt kalıyor belli bir süre sonra sayılar degısmeye baslayıp DRAM sonuyor ve sıstem acılıyor.

İlk fırsatta deneyeceğim sağ olun ins sizinde gönlünüze göre bir sisteminiz olur.

Sabit kalan tek ışık DRAM hocam ve sağ üstte uyarı kodlarında 15 sabıt kalıyor belli bir süre sonra sayılar degısmeye baslayıp DRAM sonuyor ve sıstem acılıyor.

İşte o durum AM5 sistemlerde Intel'e göre yavaş kaldığı için zaten sistemler geç açılıyor. Onun amacıda RAM'larda bir sorun olup olmadığını sistem sürekli denetliyor. Ama BIOS'tan Memory Context Restore özelliğini açarsanız o süreyi olabildiğince kısaltmış olursunuz.

Bu ayarı tam olarak nerede bulurum BIOS içinde arama yerıne yazsam çıkar mı?

Bu ayarı tam olarak nerede bulurum BIOS içinde arama yerıne yazsam çıkar mı?

Hocam bende MSI anakart kullanıyorum. Çok önceden yapmıştım şu an tam hatırlamıyorum ama arama ekranına yazınca çıkıyor. Zaten Advanced menüsüne girince hemen karşınıza çıkması lazım. EXPO'nun olduğu sayfadaydı.

Çok teşekkürler en kısa zamanda hem Fastboot hem de bunu deneyecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…