Çözüldü R9 7950X - RTX 4080 sistem topladıktan sonra ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Voxies

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

- AMD Ryzen 9 7950X.
- MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AM5.
- G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL30 2x16 32 GB.
- Palit RTX4080 GameRock OC.
- MSI MPG A1000G PCI-E5 1000WATT.
- Samsung 980 Pro 1TB.

Şeklinde olan sistemimi sipariş verdim. Yardım istediğim konu, bilgisayar geldikten sonra yapmam gerekenler nelerdir? Technopat kanalında bulunan videoyu izledim. Fakat bazı yerleri anlamadım. Misal öncelikle bir USB belleği biçimlendirdikten sonra Windows 10 son sürüm ile son BIOS yüklemeli miyim? Yoksa sadece Windows 10 yükleyip Windows 10'u kurduktan sonra BIOS mu yükseltmeliyim? Detaylı bilen arkadaşlar en baştan ne yapmam gerektiğini (anakart için driver kurulumları, AMD Ryzen Master ayarları keza gerekiyorsa, AMD EXPO için en faydalı BIOS hangisi vs.) yazabilirse çok mutlu olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncel+

Son düzenleme:
Çözüm
Hayırlısı olsun dostum, ılkbas BIOS'unu guncelle bendekı anakarttan tercıh etmıssın.

Guncelledıkten sonra,

A-istersen RAM'ları expo mod a alabılırsın sonra da alabılırsın sıralamanın bir onemı yok.
(Expo aktıf edınce bu model anakartta 40 sn kadar suruyor ekranın gelmesı, bu sureyı dusurmek ıcın BIOS'tan Memory context restoreyı Auto'dan enable yapman lazım. Benım 14 sanıyeye dustu)

B-Rufus ıle USB dısk e Win kurulumu rehberı var. Ben Windows 11 Home kurdum o rehberı ızleyerek tavsıye ederım.

C-Win kurulumu bıttıkten sonra, donanımların sürücülerini kurman gerekecek.(chıpset, NVIDIA vs.)
(Hangı Windows'u kurduysan onu secıyorsun.)

D-ben CPU'nun dahili grafigini kapattım, onu BIOS'tan ayarlıyorsun settıng ayarından.

Benım onerebılecegım sıralama bu sekılde

Gecen senınle konusmustuk, RAM ve BIOS hakkında ben beta olan en son BIOS kullanıyorum şu an MSI sitesınde en guvenılır versıon 7D75V15 ıstersen onu kurarsın ıstersen beta tercıh senın. CPU ıcınde Curve Optimizer kullanıyorum. Pek overclockta merakım yok dıyordun sanırsam negatıve 20 yapıp kullanabılırsın ben uzun sure oyle kullandım hiç sorun yasamadım benım CPU 7700X.
Ben öyle bir problem yaşamadım hiç, bazen tasınabılır HDD falan bağlı kalıyor kasamda ya da USB flash disk onlar 1-2 sanıye fark ettiriyor acılısta.
Kapadım Expoyu, memoryi de aldım autoya 14 saniyeye düştü yine, adamlar bi beta bi full gidiyor beta yerine full çıkarsalar keşke, Agesa 1.0.0.9 u bekliyor globalde msı Asus forumdaki insanlar, kimisinde işe yararken bu memory enabled olayı kimisinde yaramıyormuş.

1.0.0.8 çıktımıkı 9 beklıyolar ben hala beta ile devam ediyorum, stabil sürüm kurdum mavi ekran yemeyen sistem mavi ekran verdi hep :d

1.0.0.8 çıktımıkı 9 beklıyolar ben hala beta ile devam ediyorum, stabil sürüm kurdum mavi ekran yemeyen sistem mavi ekran verdi hep :d
Evet şimdi onu araştırdım da herkes stabil sürümde mavi ekran yemiş sadece 2 kişi gördüm bir sorun olmadan kullanan ve bende de sorun çıkmadı. EXPO açık 2 hafta kullandım, iyiydi yani bir sorunla karşılaşmadım ama demin EXPO yu kapattım çünkü nedensiz bir şekilde 32 saniyeye yükselmişti. Belki de stabil BIOS un azizliğidir, benim açtığım son konuya da bakma şansın olursa sevinirim, 2 gün önce çıkan BIOS ile ilgili sormuştum.

Link verir misin profilinden bakamıyorum sınır getirildi yazıyor.

Link verir misin profilinden bakamıyorum sınır getirildi yazıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…