Geç dönüşüm için mazur görün lütfen. Özetleyeyim.
Ben de laptop kullanıcısıyım, daha öncesinde Monster, şimdi de Msi Stealth kullanıyorum.
Msi Stealth, Vapor Chamber'a sahip olmasına rağmen hayli ısınıyor.
Yani anlayacağınız, bu notebook soğutma işine biraz kafayı takmıştım. Turbo Fan'dan önce çok soğutucu denedim; 6 fanlı 1100 rpm olanlar, tek fanlı 550 rpm olanlar, üç fan 1100 rpm olanlar hepsi. Sonra reddit'te bir konuda 5000 rpm bir turbo fan gördüm ve konuyu araştırdım. Çünkü adam ısı değerlerini fotoğraflarla belgelemişti.
Fakat ülkemizde bu ürünü bulamadım. Onun yerine Throne Arctic Pro 3000 RPM fanı aldım fakat şu an satışta değil. Fakat size gönderdiğim ürün de aynısı. Bu fanlar, sünger ile alt kapağı örterek tüm basınçlı havanın notebookun alt hava kanallarından içeri gönderiyor. Dışarı bir dağılım olmuyor yani, fan destekçisi gibi düşünebiliriz.
Gelelim sorunuzun asıl cevabına,
AMD HX 370 işlemci fansız 90-92 derece. 3000 RPM Fan açıkken 78-80 derece. Notebook fan kullanımı %100 den %80'e düştü. Manuel olarak %100 yaparsam bazen 70'lere kadar düştüğü oluyor.
Tek eksisi, 3000 RPM çalışırken çıkardığı ses. Fakat kulaklık kullanıyorsanız çok etkilemez.