R9 9950X sistemde BIOS güncellemesi sonrası bilgisayar açılmıyor

Ali1019

Centipat
Daha fazla  
ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi model anakartımın BIOS güncellemesini yaptım fakat ekran gelmeyince BIOS'u sıfırlamayo denedim. BIOS pilini çıkarttım ve tekrar denedim fakat yine olmadı. Sonra BIOS flashback yönemiyle bir önceki BIOS'u yükleyip denedim ve yine olmadı. Satın aldığım yere verdim ve onlar eski BIOS'u yükleyip halledeceklerini söylediler fakat bu durum oldukça garibime gidiyor. Kendi sitesinden doğru şekilde indirip kurduğum BIOS sistem tekrar başlayınca neden açılmadı ve açılmıyor? Aldığım yer bazen anakartın BIOS'u kabul etmediğini söyledi. Sizce normal bir durum mu bu ne yapmalıyım? Anakart bozuk mu yoksa diğer parçalardan dolayı mı olmuyor gerçekten anlam veremedim. Diğer özellikleri de aşağı yazacağım. Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok ama çok sevinirim.
Ryzen 9 9950X.
ASUS Dual RTX 4070 Super 12 GB.
ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi
G.Skill CL30 6000MHz RAM. 32x2'lik kitin tek modülünü kullanıyorum şu an 32x1 takılı.
Kioxia Exceria Plus G3 1TB.

Ryzen 9800X3D destekleyen bioslar (betada hala bu işlemci destekleyenler) marka model farketmeksizin böyle sorun çıkarıyor. Bende MSI MAG TOMAHAWK X870 WIFI anakart, R7 7700 işlemci ve anakartın uyum listesinde bulunan 2x24 GB 6400 MHZ CL32 RAM kullanıyorum. 9800X3D destekleyen biosu yükleyince sorunlar başladı. İlk çıkan Ryzen 9000 destekli beta biosa geçince düzeldi.
Aynı sorun B650 ve X670 anakartlarda da var. AMD ekran kartındaki driver acemiliğini işlemci bioslarına da yansıtmış.
Intel bir platforma adam akıllı 3-4 nesil işlemci çıkarsa AMD çok sıkışır. Herkesin böyle bios vs. ile ayarla uğraşacak vakti veya bilgisi yok. İncelemere kanıp Ryzen 7 9800X3D alanların yerinde olmak istemezdim. Hedefim tek CCD'de 12 çekirdek içeren X3D işlemciye geçmek. Bunu yaparken de bu işlemciyi destekleyen biosun beta olmaması.

Ryzen 9800X3D destekleyen bioslar (betada hala bu işlemci destekleyenler) marka model farketmeksizin böyle sorun çıkarıyor. Bende MSI MAG TOMAHAWK X870 WIFI anakart, R7 7700 işlemci ve anakartın uyum listesinde bulunan 2x24 GB 6400 MHZ CL32 RAM kullanıyorum. 9800X3D destekleyen biosu yükleyince sorunlar başladı. İlk çıkan Ryzen 9000 destekli beta biosa geçince düzeldi.
Aynı sorun B650 ve X670 anakartlarda da var. AMD ekran kartındaki driver acemiliğini işlemci bioslarına da yansıtmış.
Intel bir platforma adam akıllı 3-4 nesil işlemci çıkarsa AMD çok sıkışır. Herkesin böyle bios vs. ile ayarla uğraşacak vakti veya bilgisi yok. İncelemere kanıp Ryzen 7 9800X3D alanların yerinde olmak istemezdim. Hedefim tek CCD'de 12 çekirdek içeren X3D işlemciye geçmek. Bunu yaparken de bu işlemciyi destekleyen biosun beta olmaması.
Hocam ben ne sordum siz ne söylediniz? Hiçbir şey anlamadım maalesef:( Ayrıca ben 9800X3D kullanmıyorum ki.

İşin özü işlemcini destekleyen ilk biosu yükle anakarta, Ryzen 9800X3D destekleyen biosu yükleme.
Bütün sürümlerde destekliyor olarak gözüküyor?

İşin özü işlemcini destekleyen ilk biosu yükle anakarta, Ryzen 9800X3D destekleyen biosu yükleme.
Zaten sadece 6 tane bios sürümü var

Anakart daha yeni çıkmış olduğu için böyle bir uyumsuzluk oluyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 20241211_135533(0).jpg
    20241211_135533(0).jpg
    203,3 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı