R9 9950X ve RTX 4070 için anakart RAM ve PSU tavsiyesi

ofbayram

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,
Elimde hali hazırda 4070 bulunmakta fakat iş bilgisayarı olarak kullandığımdan dolayı elimdeki 5600x işlemci yetmiyor ve 9950x alacağım. Bu ikili için anakart ram ve psu tavsiyelerine ihtiyacım var. Anakartı X870 olarak düşündüm fakat modeline karar veremedim. Elimdeki psu 650w ve yetmeyecek gibi duruyor.
Teşekkürler.

Merhaba hocam 9950X işlemcin için şiddetle ASUS ROG STRIX B850-E kullanmanı isterim. He hard disk arşivin varsa X870E-E anakart almanı isterim.

Power suply için sendeki işlemciyi ve günümüzün ekran kartlarını düşünürsek 1200W 80 Platinium tavsiye ediyorum.

RAM için XPG Lancer'ya da Kingston Fury Beast RAM'leri tavsiye ederim. Alacağın anakartın sitesinden destek bölümünde uyumlu RAM'lere bak 6000 ve üstü MHz'li RAM'leri seç 2x16 ya da 2x32 RAM al.

Merhaba hocam 9950X işlemcin için şiddetle ASUS ROG STRIX B850-E kullanmanı isterim. He hard disk arşivin varsa X870E-E anakart almanı isterim.

Power suply için sendeki işlemciyi ve günümüzün ekran kartlarını düşünürsek 1200W 80 Platinium tavsiye ediyorum.

X870-F ile çok fark mı sizce aralarında illaki E mi almak lazım? Çünkü X870-F ile B850-E neredeyse aynı rakamlarda.

E modelleri bir üst modellerdir USB ve M.2 slot farkı var. 9950X işlemci için değer e modeli. Yine de sen bilirsin dostum ben memnunum sistemimden mzadaki sistemim cok iyi.

110 TB HDD arşivim olduğu için X870 aldım. B850e senin için cok iyidir.

E modelleri bir üst modellerdir USB ve M.2 slot farkı var. 9950X işlemci için değer e modeli. Yine de sen bilirsin dostum ben memnunum sistemimden mzadaki sistemim cok iyi.

110 TB HDD arşivim olduğu için X870 aldım. B850e senin için cok iyidir.
B850e alıcam gibi duruyor. Bir de aynı sistemi kullandığın için sorayım cpu soğutucu olarak ne kullanıyorsun? Yükte soğutmak sıkıntı mı işlemciyi. Benim hali hazırda phantom sprit soğutucu var illa sıvı soğutmaya geçmeli miyim sizce?

Soğutucu olarak hava soğutucu Noctua NHD-15 ya da Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB her ikisini de kullanıyorum. 7950X ve 9950X 2 sistemim var

Ben kasa ben senin yerinde olsam maddi durumun çok iyiyse Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB'ya da Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB modelini al için rahat olur kullanımdan 1 hafta sonra buraya teşekkür mesajını yazarsın :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı