R9 9950x3D için Arctic 280mm kullanılır mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sıfır bir sistem topluyorum. Ryzen 9 9950x3D 12 Mart gecesi aldım bayağıdır da aklımda vardı ama sıvı soğutma da karar veremedim. Çok yer kaplamayan ve güçlü bir sistem toplamaya çalışıyorum. Arctic 280mm sıvı soğutucu aldım fakat Reddit'te çoğu kullanıcı 9950X için yetersiz olacağını yazmış. Find the best AIO liquid cooler size for AMD Ryzen 9 9950X | Club386 sitesinde de testini yapmışlar ve OC'de 100 derece oluyor. Sizce kasayı ve ve sıvı soğutucuyu yükseltmeli miyim? Ben gösterişten çok icraata önem veren biriyim.

R9 9950x3D.
Kasam Dark Guardian Pro.

Oyun oynama(nadiren, belki) ve video edit, render.

Dosya Ekleri

• 20250320_145235.jpg
    20250320_145235.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Merhaba, Ryzen 9 9950x3D işlemciyi kullanıyorum. İşlemci temel anlamda sıcak çalışan bir işlemci. Boşta 40 - 50 derecelerde çalışıyor, bazı zamanlar 40 derecenin altına düştüğü oluyor. Bu durumun benim sistemimle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü bir çok kullanıcı boşta 45 - 50 derece arasında çalıştığını söylemiş, bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendi sistemimde 360mm Lian Li Galahad II Trinity Performance sıvı soğutmayı push-pull setup ile kullanıyorum. Kullandığım soğutma zaten 360mm soğutmalar içinde en iyilerinden biri ve bunu push-pull ile güçlendirerek bu değerleri elde ediyorum. Sonuç olarak diyeceğim o ki bu işlemciyi kullanacaksanız iyi bir soğutma almanız şart.

Arc.

Merhaba, Ryzen 9 9950x3D işlemciyi kullanıyorum. İşlemci temel anlamda sıcak çalışan bir işlemci. Boşta 40 - 50 derecelerde çalışıyor, bazı zamanlar 40 derecenin altına düştüğü oluyor. Bu durumun benim sistemimle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü birçok kullanıcı boşta 45 - 50 derece arasında çalıştığını söylemiş, bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendi sistemimde 360mm Lian Li galahad II Trinity performance sıvı soğutmayı push-pull setup ile kullanıyorum. Kullandığım soğutma zaten 360mm soğutmalar içinde en iyilerinden biri ve bunu push-pull ile güçlendirerek bu değerleri elde ediyorum. Sonuç olarak diyeceğim o ki bu işlemciyi kullanacaksanız iyi bir soğutma almanız şart.

Evet hocam bende bugün kasa ve sıvı soğutmayı iade talebi oluşturdum. Kasa ve sıvı soğutma olarak Arctic LF3 420mm geçiyorum ayrıca kasayı da 7000D Airflow'a geçiyorum. Bu kasayı seçmemin sebebi ileride Custom bir sıvı soğutma yaparsam halihazırda Custom sıvı soğutma destekleyen bir kasa bulunması.

Ayrıca 9950x3D ile sweet spot bilginiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı