R9 M265X aktif edilince bilgisayar donuyor

KrevX

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2018
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, her zamanki gibi YouTube'dan video izlerken birden bilgisayar dondu. Biraz bekledim ama hiçbir sonuç vermeyince bende bilgisayarı kapattım. Daha sonra bilgisayarı 1-2 defa açmaya çalıştım ama başlama logosu geldikten sonra siyah ekranda kalıyordu. Bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım ve tekrar bilgisayarı normal şekilde çalıştırdım. Bu sefer açıldı ama bilgisayar ekran kartını kullanmıyordu. Aynı şekilde aygıt yöneticisinden ekran kartını ne güncelleştirebiliyorum ne de aktif edebiliyorum, yaptığım zaman bilgisayar donuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

1603402907741.png
 
Durun tahmin edeyim, P50-B veya P50t-B kullanıyorsunuz.

Sistem kronik sorunlu. Ya GPU'yu devre dışı bırakacaksınız ya da işini düzgün yapan bir bilgisayarcıya gidip Reballing veya GPU değişimi yapılmasını isteyeceksiniz.
 
Toshiba Satellite L70-B modelini kullanıyorum. Çok uzun zamanlardan beri kullandığım bir laptop, bu sorun kısa süre içerisinde 2 kere oldu ilkinde bir şekilde sorun çözüldü ama şimdi ne yaparsam çözemedim.
 
Geçmiş örneklerden anladığım kadarıyla bir kronik sorun var. Artık Toshiba kaynaklı mı, AMD kaynaklı mı, bilmiyorum ama ben de dahil olmak üzere bu GPU'dan başı yanan çok kişi var.

Size tavsiyem, Toshiba'dan en kısa zamanda kurtulmanız. Reballing gibi çözümler nereye kadar etki eder, bilinmez. GPU değişimine gelecek olursak, R9 M265X gibi artık eskimiş bir GPU nereden bulunabilir, orası da bilinmez.
 

Geri
Yukarı