Çözüldü Radeon 6900XT sistemde oyuna girerken yeşil ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ROBOTCU

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler kolay gelsin abilerim kardeşlerim. Dün ekran karti almıştım Sapphire 6900XT. Dün eski karti söktüm 6700XT'yi yeni aldığım ekran kartını taktım her şey normal fanlar falan çalışıyor hiçbir sorun yoktu. Ama oyuna bir girdim açılış ekranın da tak yeşil ekran oldu arkada da oyunun sesi takılı kaldı sisteme hiçbir şekilde müdahale edemedim reset atmak zorunda kaldım. Farklı oyuna girdim yine aynısı oldu yine yeşil ekran dondu bilgisayar.

Ekran kartının yazılımı komple DDU programı ile kaldırdım tekrar kurdum sonuç yine aynı oldu.
Windows güncellemesi yaptım yine aynısı oldu.
BIOS güncellemesi çıkmış onu da kurdum yine sorun aynı.
Ekran kartını test programları ile denedim sıcaklık değerleri 50 55 değerleri arasında aldığı puanlar normal kısacası her şey normal ama oyuna girince yeşil ekran veriyor. Acaba sistem darboğaz ya da uyumsuzluk mu oldu?

Anakart MSI Z590'a Pro.
İşlemci 11700.
PSU 800 watt modüler.
Aldığım hata aşağıdaki fotoğraftaki gibidir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 20230721_231142.jpg
    20230721_231142.jpg
    341,5 KB · Görüntüleme: 108
Çözüm
Değerler normal değil, kartın güç girişinin tam ters tarafında BIOS anahtarı vardır, o anahtardan BIOS değiştirip, tekrar GPU-Z görüntüsü atın.

Anahtar en solda olmayacak, ortadaysa sağa alın sağdaysa ortaya alın.
Mining yapılması bence sorun teşkil etmiyor, zaten alacağınız 2. El kartlar da aynı şekilde çıkabilir, kartın sıcaklık sorunu yoksa kullanılabilir.

Şu anki BIOS da sıkıntısız çalışıyor mu?

Şu anki BIOS'ta sıkıntısı yok. Oyun da test falan yaptım. 117 FPS verdi. Kartın sıcaklık değeri 40 ile 48 derece arası idi. Fanlari çalıştırdi.

Dediğim gibi BIOS bulup yazdırıp kullanabilirsiniz, sonuçta bu yazılımsal bir şey.

Şu anki BIOS ile performans BIOS frekans farkıda 85 MHz.
Bios nasıl bulucam ki nasıl yazdirilir bilmem ben yardımcı olurmusun bana
Zaten anlamıyorum kart tertemiz içinde toz yok hiç bir şey yok jiletinleri ben söktüm nasıl böyle çıktı anlamadım

BIOS nasıl bulacağım ki nasıl yazdirilir bilmem ben yardımcı olur musun bana
Zaten anlamıyorum kart tertemiz içinde toz yok hiçbir şey yok jiletinleri ben söktüm nasıl böyle çıktı anlamadım

Kısa süre kullanılmıştır, temiz kart zor bulunur, BIOS'u araçştırmak gerekiyor, BIOS yazdırmasanız bile şu anki BIOS'la kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı