Radeon R9 390 ( Asus DCU III ) sıcaklık ve hız sorunu

Katılım
4 Mart 2016
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi günler bilgisayarımın montajını bugün tamamlamış bulunmaktayım ancak bilmeden ekran kartını biraz zorladım sanırım. Olay şöyle oldu oyuna girdim full ayarları açtım ve ekran kartı 85 derece sıcaklığı gördü fan düşük modda çalışıyordu onu ayarlamayı bulup %90 a getirdim ve bir süre sıcaklık inene kadar çalıştırdım ama bir süre sonra tıkırtıya benzer birkaç ses çıkardı devamında hızı düşürünce ses gitti . Az önce rust oynuyordum oyundan attı , bir de amd radeon programından baktığımda bellek saati bellek saati 150 mhz den 1055 mhz a çıkıyor direkt ancak ara sıra olmakta. Bu normal midir ? Ekran kartıma zarar vermiş olabilir miyim ?

Edit : Bellek hızının çıkıp inme sebebi yüke göre değişmektenmiş. Ancak fanı uzun süre çalıştırınca arada küçük tıkırtılar yapıyor bir de rust oyununda ekran kartı problemleri optimize sorunundan dolayı çok oluyormuş. Fan konusunda hala arızalı olabileceği fikri aklımda sanırım uzman birine göstereceğim
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı