Radeon RX 5700 XT sıcaklık sorunu

Evet sistem çökerse ayarlar sıfırlanıyor ve bilgisayar tekrardan açılıyor. Dediğim gibi deneme yanılma yolu ile çökmeyen ayarları bulabilirsiniz. Buna ek olarak da fan ayarı da yaparsanız ısınma sorununu büyük ölçüde çözmüş olursunuz.

Bu Radeon orijinal yazılım da otomatik hız aşırtma yerleri var mesela varsayılan - düşük voltaj GPU - hız aşırtma GPU - hız aşırtma VRAM bunlardan birini yapsam iş görür mü?

Bu Radeon orijinal yazılım da otomatik hız aşırtma yerleri var mesela varsayılan - düşük voltaj GPU - hız aşırtma GPU - hız aşırtma VRAM bunlardan birini yapsam iş görür mü?
Ben XFX RX 590 kullandığım için, AMD bu RX 500 serisine resmen üvey evlat muamelesi yaptığı için bende o tarz ayarlar tam yok hocam. Yani o otomatik ayarlar işe yarar mı bilemiyorum denemeniz lazım. Ama benim dediğim yol daha iyi diye düşünüyorum. Kendiniz performans düşüklüğü olmadan en stabil voltaj ayarlarını bulursanız daha iyi bir sonuç alacağınızı düşünüyorum.

Fan ayarı ve UV yapılabilir.
[/QUOTE]

Hocam ayarlar nasıl bir bakar mısın.
Ben XFX RX 590 kullandığım için, AMD bu RX 500 serisine resmen üvey evlat muamelesi yaptığı için bende o tarz ayarlar tam yok hocam. Yani o otomatik ayarlar işe yarar mı bilemiyorum denemeniz lazım. Ama benim dediğim yol daha iyi diye düşünüyorum. Kendiniz performans düşüklüğü olmadan en stabil voltaj ayarlarını bulursanız daha iyi bir sonuç alacağınızı düşünüyorum.
Bir göz gezdirir misin

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    145,9 KB · Görüntüleme: 45
  • 1.jpg
    1.jpg
    145,9 KB · Görüntüleme: 48
Hocam bir göz atar mısın? Benden daha fazla anladığın kesin.

Hocam ayarlar nasıl bir bakar mısın.
XFX RX 590 modeli sağolsun birçok şey öğretti diyebilirim. :D Fan ayarlarınız iyi gözüküyor onu duruma göre tekrardan ayarlayabilirsiniz. Şuan önemli olan en stabil voltaj ayarlarını bulmanız lazım. Aşağıda üç adet voltaj değeri gözüküyor. Son iki değeri stok değerlerden -100 değer düşürüp deneyin. Sistem çökerse -90 düşürün deneyin. Yani bu şekilde deneyerek çökmeyen ayarları bulmaya çalışın.
XFX RX 590 modeli sağolsun birçok şey öğretti diyebilirim. :D Fan ayarlarınız iyi gözüküyor onu duruma göre tekrardan ayarlayabilirsiniz. Şuan önemli olan en stabil voltaj ayarlarını bulmanız lazım. Aşağıda üç adet voltaj değeri gözüküyor. Son iki değeri stok değerlerden -100 değer düşürüp deneyin. Sistem çökerse -90 düşürün deneyin. Yani bu şekilde deneyerek çökmeyen ayarları bulmaya çalışın.
Hocam yine hatırlatayım demin görsele eklemiştim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın yoksa bilgisayarı kapattığınızda ayarlar sıfırlanırsa benim gibi sövmeyin. :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı