Radeon Software 2022 sürücüleri düzgün çalışmıyor

SunSet

Megapat
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
7.844
Çözümler
58
AMD'in Radeon 2022 sürücülerinde basit sorunlarım var. Bir sorun aynı işlemciye sahip başka bilgisayarda da benzer problemin yaşadığını fark ettim. Kendi bilgisayarımda belki uyuşmamazlık olabileceğini düşündüm ancak öyle değil, diğer bilgisayarlarda yaşadığım benzer sıkıntılar bulunmakta. AMD'in önerilen 2022 sürücülerini denedim birinde bir sorun yok diğer yaşadığım sorun var, diğer en son önerilen 22.5.1 sürümde 2 sorunu aynı anda yaşıyorum. Önerilen sürümde düzelmesini beklerken sevinmiştim belki düzelir diye düzelmedi sonra aylardır bazen Beta sürümleri denedim yine düzelmiyor. Şimdi bu sürümlerde yaşadığım sorunları anlatacağım;

1. AMD Audio CoProccessor sürücüsü 2.02.2022 tarihten güncel olanlar hoparlörde ses medyası oynatınca ses karmaşası veya ses cızırtı başlıyor bir süre sonra. Bende bu yazdığım tarihli sürümüne düşürerek çözebiliyorum. Bu problemin çözümünü aynı cihaza sahip başka kullanıcıdan görerek çözdüm. Kulaklık aygıtında cızırtı sesi oluşmuyor. NVIDIA grafik kartı yüklü olmayınca ses cızırtısı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. Chromium tarayıcılarda sayfa yüklenirken metin imleci beyaz sayfalarda beyaz imleç rengi oluyor, siyah temalarda siyah imleç renginde oluyor bu da imleci kaybolduğunu sandırıyor size. Bir de Radeon Software yazılımında Performans/Danışmanlar - Oyun profili seçince Technopat veya bazı sitelerde metin kutusu çıkınca onun izi kalıyor sayfayı yukarı/aşağı oynatınca düzeliyor. Bu sorunda Radeon Software 22.3. 1 sürümünde başladı ve halen devam ediyor bu sürümde ses cızırtısı yok fakat ilerisi sürümde o sorunda başlamıştı. ASUS Vivebook R5 4600H olan modelde de bu aynı problemi gördüm. Şimdilik donanım hızlandırmayı tarayıcıdan ayarı kapatınca düzeliyor.

Kısaca yeni 2022 AMD sürücülerin doğru çalıştığını düşünmüyorum, 2021 sürümlerde beta sürümlerinde bile sıkıntı yokken ne zaman 2022 sürümünde önerilen sücürücü uzun zaman sonra çıktı başladı sıkıntılar. Başka sorunum yok, fakat günlük kullanımda rahatsız ediyor. Windows 11'e geçip denedim şikayetlerim yine aynı.

Model: Nitro 5 AN515-44
İşlemci: R5 4600H
GPU: GTX 1650 Ti
OS: Windows 10 22H2
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı