Çözüldü Radyatörü delinen sıvı soğutucu kullanılır mı?

• Konuyu başlatan frqn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.160
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

frqn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba benim benim sorum olacak; oğlan tornavida ile oynarken kasanın üstündeki boşluklardan tornavida soktu, o bölgede yer alan sıvı soğutucunun radyatöründe görseldeki gibi hasarlar oluştu, birkaç bölgede hasarlar var ve bir noktada tornavida radyatörü delip diğer taraftan çıkmış.
Bu durumda bu soğutucu kullanılabilir mi?
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer 2

Dosya Ekleri

• IMG_0595.jpeg
    IMG_0595.jpeg
    469 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_0594.jpeg
    IMG_0594.jpeg
    256,8 KB · Görüntüleme: 76
Çözüm
Sızıntı yoktu, tekrar montajladım. Umarım bir sorun çıkmaz. Herkese teşekkürler
yaklaşık 20 dk dır pc açık herhangi bir damlatma olmadı, bu arada sıvının geçtiği kısım peteklerin iç kısmı değilmi hocam, çalışma prensibini tam anlayamadım. tornavida bir taraftan girip diğer taraftan çıktı, petekleri öyle görünce borularda yırtılmıştır diye düşündüm zira petekler yırtılmış bazı yerlerde.
Sıvı peteğin direkt içinden geçmiyor, peteğin içinde de borular var ve o borudan geçiyor. Petek zarar görse bile boru sağlamsa su kaçırmadan çalışır. Örnek vermek için benzer bir sistem aklıma gelmiyor ama hasarı şöyle açıklayabilirim.
Bir kurutmalığa kıyafetinizi astınız ve çocuk tornavidayı kıyafetlere sapladı; ama o tornavida kıyafeti tutan parçaya denk gelmediği için kıyafet hala asılı bir şekilde kurabiliyor gibi düşünebilirsiniz.

Sıvı peteğin direkt içinden geçmiyor, peteğin içinde de borular var ve o borudan geçiyor. Petek zarar görse bile boru sağlamsa su kaçırmadan çalışır. Örnek vermek için benzer bir sistem aklıma gelmiyor ama hasarı şöyle açıklayabilirim.
Bir kurutmalığa kıyafetinizi astınız ve çocuk tornavidayı kıyafetlere sapladı; ama o tornavida kıyafeti tutan parçaya denk gelmediği için kıyafet hala asılı bir şekilde kurabiliyor gibi düşünebilirsiniz.
anladım hocam, yarım saattir pc açık damlama yapmadı, kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Desteğiniz için teşekkürler

IMG_0595.jpeg

Şu ince kısımlardan sıvı geçer, delinen kısımdan yani petekten hava akışı sağlanarak borular sürekli olarak soğutulur, içinden geçen sıvı da işlemciye gidip geldiği için ısınır ve radyatörde soğuma gerçekleşir. Petek kısmı düzeltilirse bir sorun olmaz

Eki Görüntüle 2324700

Şu ince kısımlardan sıvı geçer, delinen kısımdan yani petekten hava akışı sağlanarak borular sürekli olarak soğutulur, içinden geçen sıvı da işlemciye gidip geldiği için ısınır ve radyatörde soğuma gerçekleşir. Petek kısmı düzeltilirse bir sorun olmaz

Aradaki kalın yatay çizgi olan bölümlerden bahsediyorsunuz sanırım. Ben peteklerin arasından geçiyor sanıyordum. Peteklerin tutunduğu kalın hatlardan bahsediyorsunuz galiba

Merhaba benim benim sorum olacak; oğlan tornavida ile oynarken kasanın üstündeki boşluklardan tornavida soktu, o bölgede yer alan sıvı soğutucunun radyatöründe görseldeki gibi hasarlar oluştu, birkaç bölgede hasarlar var ve bir noktada tornavida radyatörü delip diğer taraftan çıkmış.
Bu durumda bu soğutucu kullanılabilir mi?
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer 2
Çocuk soğutucuya suikast düzenlemiş 😀

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı