Raijintek EOS 360 RBW sıvı soğutma nasıldır?

Bende de 5600X ve PF360 var. Sizin değerleriniz ile karşılaştırdım şimdi. Hemen hemen aynı voltaja getirdim ve 94W çekecek şekilde ayarladım yani aynı sizin ayarlarınız. Sonra Aida64 de Stress CPU, FPU,CACHE, System Memory, GPU tiklerini tikledim. Yani aynı standartlara getirdim ikimizi tamamen. Sıcaklık 75 oldu ve sabit kaldı. Sizde ise 80’i görmüş. Ama bence iyi. PF360 bir tık daha iyi ama daha pahalı aynı zamanda.

FPU testinde sıcaklar biraz yüksek çıkar, anakartınız da iyiyken deneme yapabilirsiniz, güvenilir frekans ve voltaj aralıklarında.

Yani şu an kutudan çıktığı haliyle kullanırken bile sıcaklıklar biraz içime sıkıntı oldu OC ile daha da yüksek dereceler görmek iyice canımı sıkar, hiç bulaşasım gelmiyor. Ama İleride tabi ki niye böyle kullanıyorum ben bunu diyerek girişeceğiz OC ye. 2600X i kullandığım onca zamanda hiç ellemedim taktığım gibi kulandım, Frozr L de sırf göstermelik almıştım.
Bu arada ben aradaki 5 derecelik farkın benim kasanın diğer fanları Dark tornadolardan olduğunu düşünüyorum. Yani tolere edilebilir bir fark bu PF360 ile ama ben sıvı soğutma ile 70-80 leri görmem diye kurmuştum kafamda açıkcası. Ama siz normaldir bu değerler diyorsanız da kafama takmayacağım.

Normaldir. Bende ilk sıvı soğutma aldığım zaman çok daha iyi bir performans bekliyordum. Ama aslında hava soğutmalaradan tek farkı daha güzel görünüyor olması diyebiliriz. Bir de ses mevzusuna çok detaylı değinmediniz. Ondan da bahseder misiniz biraz?

FPU testi böyle olur genelde. Voltaj ayarı ile daha serin bir sistem elde edebilirsiniz. Madem şimdilik overclock yapmayacaksınız, voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz Ryzen Master üzerinden.

Yani dediğim gibi ilk tercihim PF360 dı ama 3-5 gün farkla uygun fiyatlıları kaçırdım ve 1400 TL lere satılan 1-2 firma vardı, bende vazgeçtim. Aradaki 5 derecelik farkın Tornadolardan olduğuna kesin gözüyle bakarsak 900 TL gibi bir fiyata PF360 performansı aldığım söylenebilir. Ama bu benim az da olsa hayal kırıklığım olduğu gerçeğini değiştirmiyor, bu hayal kırıklığı Raijinek ile alakalı değil sıvı soğutmalar ile alakalı. Sesi de şimdi dikkat ettim, sessiz diyemesem de sıvı soğutma takılmadan önceki halinden belki daha bile sessiz diyebilirim.
@HABAR o kadar uzağım ki bu konulara, bir şeyi alırken en ince detayına kadar inceler araştırır ararım ama kutudan çıkardığım gibi takar kullanırım
Kasa gürültüsü bundan biraz daha fazla @classy01 , o tiz sesi çok yansıtmamış görsel, ama dediğim gibi hiç bir şey değil daha önceki haline göre, ya da ben alıştım.

Son düzenleme:
Son bir soru daha. Bu soğutucunun incelemelerini okuduğum zaman pompa gücünü radyatörden çıkan bir sata kablosu üzerinden aldığını gördüm. Bu da beni düşündürdü. Acaba pompa devri yazılımdan değiştirlebiliyor mu diye. Siz değişitrebildiniz mu pompanın devrini herhangi bir yazılımdan veya Bios’dan? Yoksa sürekli son hız mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…