Raijintek EOS 360 RBW sıvı soğutma nasıldır?

Zen 3 de pek öyle değil. PBO/CPB açıkken 4650 MHz'ye kadar boostluyor kendini. Çok fazla da ısınmıyor.
Undervolt potansiyeli yüksek diye biliyorum 5600X'i.

Undervolt potansiyeli yüksek diye biliyorum 5600X'i.
Undervolt yapmak çok anlamsız. Tekli çekirdek performansı 4.7 GHz All Core overclock yapmadığınız sürece her türlü düşüyor yani undervolt yaparsanız performans kaybediyorsunuz tekli çekirdek tarafında. 4.7 GHz all core ise çoğu işlemcinin silikonun yetmediği bir overclock ve CPB'den daha çok ısındırıyor.

5600X'in silikonunu pek bilmiyorum ama şu an benim sistemimdeki 3600 boşta 1.47V gibi saçma voltajları görüyor CPB açıkken. Silikonları benziyorsa 3600'e manuel GHz ve V ayarı bence daha mantıklı.

Olay aşağıdaki şekilde, radyatörden güç kaynağına bir güç kablosu. Soğutucu bloğundan çıkan bir kablo anakart rgb pinlerine ve yine bloktan çoklanan bir kablo fanlara yine aydınlatma olarak gidiyor.
Sadece tak kullan yaptığım için kullandığınız terimleri bile bilmiyorum desem yeri ,bırakın yapmayı.

Pompanın üstündeki tek kablo 3 pinli ARGB kablosu ise demek ki yazılımdan pompa devri ayarlanmıyor. Teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz.

Tabi neyi nasıl yaptığımı çoktan unuttuğum için sonradan fark ettim, sağ üstteki gibi fanlar ayrı bir çoklayıcı ile tek kablo haline gelip CPU fan pinlerine giriyor. Anakarttaki Pump Fan pinleri hala kafamda soru işaraeti olarak kalmaya devam ediyor.

Anakarttaki PUMP_FAN girişine normalde pompayı takıyorsun işte güç alsın diye. Ayrıca o girişin devrini de ayarlayabiliyorsun hızlı veya yavaş diye. Ama Raijintek EOS pompa gücünü PSU'dan aldığı için PUMP_FAN boşta kaldı sizde çok büyük dert değil ama pompa hep son hız dönüyor bu şekil.

Devri yükseltmek artı ses olarak geri dönecekti ki zaten her şeyi kutudan çıktığı haliyle kullandığımdan onu da kullanmayacaktım muhtemelen. Neyse en azından başlık bir çok kişinin işine yarayacaktır. Hem ürün hakkında hem de genel olarak sıvı soğutmaların neyi nedir nasıl olur açısından bilgi doldu. Olanda bizim 900 küsüre oldu
Şu sıcaklıklar yükte 65 lerde kalsaydı beklentimi karşılıyor olacaktı ya neyse bu iş daha bitmedi.
2K monitör ve ileride 2K ya uygun bir ekran kartı alana kadar idarelik kullandığım GTX 1060 ın etkisi olmuşmudur acaba kasa içi sıcaklığa.

Devri kontrol edebilseydin devri yükseltmeyecektin aksine düşürecektin zaten. Yazılımdan ayar çekiliyor boşta düşük devir yükte yüksek devir çalışsın diye. Şuan PSU'ya bağlı olduğu için çalışabildiği son devirde çalışıyor. Güzel bir özellik olurdu boşta daha az pompa sesi oluşması bakımından ama bence çok da önemli bir özellik değil sesi çok rahatsız etmiyor ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…