Raijintek EOS 360 RBW sıvı soğutma nasıldır?

Şöyle bir durum var, Frozer L hava soğutucu ve Ryzen 2600x kullanıyordum. Panzer S kasamin önünde, kasanın hız ayarı yapılamayan kendi fanları vardi. Diğer taraflarda Aigo markasinin 4 fanı takiliydi.
Şu anda tepede sıvı soğutma, önde ve arkada toplamda Dark Tornado fanlardan 4 tane var ve hemen hemen aynı sesi veriyorlar. Dediğim gibi hala çok başına oturabilmis değilimdogru dürüst.
Anlamadigim nokta, her ne kadar doğru yaptığımdan emin olmasam da Aida 94 le yaptığım testlerde eski hali daha serin görünüyor.

Şöyle bir durum var, frozer l hava soğutucu ve Ryzen 2600X kullanıyordum. Panzer s kasamin önünde, kasanın hız ayarı yapılamayan kendi fanları vardi. Diğer taraflarda aigo markasinin 4 fanı takiliydi.
Şu anda tepede sıvı soğutma, önde ve arkada toplamda Dark tornado fanlardan 4 tane var ve hemen hemen aynı sesi veriyorlar. Dediğim gibi hala çok başına oturabilmis değilimdogru dürüst.
Anlamadigim nokta, her ne kadar doğru yaptığımdan emin olmasam da AIDA 94 le yaptığım testlerde eski hali daha serin görünüyor.

Pompada ses var mı ve pompanın devri kaç RPM de.

Dediğim gibi soğutmayı doğru montaj yaptığımdan ya da testi bile ne kadar doğru yaptığımdan emin değilim. Akşam sonuçları paylaşırım. Muhtemelen işlemci farkları, RPM farkları ve kasanın onundaki fanların değişmesi belirleyici olabilir.
IMG_20210212_001839_1.jpg

Sıvı soğutmanın fanlarını klavuzundan yola çıkarak Pump Fan gibi bir girişe değil direk CPU fan pinlerine taktım. Diğer donanımlarında Frozr L de daha serin olması, kasanın orjinal tam devirde dönen fanlarının kasa içini daha çok serinletmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Birebir karşılaştırma yapmadan doğru sonuca ulaşılmayacak sanırım ki benim de onu yapacak ne enerjim ne de sabrım kaldı.
normal.jpg

YÜKTE.jpg

@NeverGive Up - @classy01 bakın işte duruma göre değerlendirin.

Son düzenleme:
Dediğim gibi soğutmayı doğru montaj yaptığımdan ya da testi bile ne kadar doğru yaptığımdan emin değilim. Akşam sonuçları paylaşırım. Muhtemelen işlemci farkları, RPM farkları ve kasanın onundaki fanların değişmesi belirleyici olabilir.Eki Görüntüle 875961
Sıvı soğutmanın fanlarını klavuzundan yola çıkarak Pump Fan gibi bir girişe değil direk CPU fan pinlerine taktım. Diğer donanımlarında Frozr L de daha serin olması, kasanın orjinal tam devirde dönen fanlarının kasa içini daha çok serinletmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Birebir karşılaştırma yapmadan doğru sonuca ulaşılmayacak sanırım ki benim de onu yapacak ne enerjim ne de sabrım kaldı.
Eki Görüntüle 876699

Eki Görüntüle 876700
@NeverGive Up - @classy01 bakın işte duruma göre değerlendirin.
Sağolun. Frozr L’den daha kötü çıkması sonuçların imkiansız. Direk olarak aynı şartlarda karşılaştırma yapılsaydı güzel olabilirmiş. Buradan çok bir şey çıkaramıyoruz. Direk olarak sıvı soğutucya “kötü” veya “iyi” demek de yanlış olur bu durumda. Yine de emeğiniz için teşekkürler.

Elimde done olsun diye kule tipiyle test yapmıştım ama, iş, güç, yorgunluk, stres, zaman kısıtı derken hiç aklıma gelmedi ki sıvı soğutucuyu taktığımda hem işlemciyi hem de kasa fanlarını değiştirmiş olacağım. Her ne kadar kendimde boşa mı masraf yaptım diye merak ediyor olsam da Rainijek i söküp tekrar kuleyi takmak çok zor geliyor, hele ki kasa ve anakart bana bu kadar eziyet etmişken.
Bir ara gözü karartırmıyım bilmiyorum ama kasanın ön fanları o kadar yüksek devirde çalışıyordu ki elimi değdirmeye tereddüt ediyordum, sanıyorum fark buradan geliyor. Gerçi olayı sadece Rainijek in stress testi sonuçlarına göre değerlendirmek gerekiyor. Sonuçta benim elimde Frozr L olmayabilir ve direk stok fanı söküp bunu takmış olabilirdim.
Yani herşeyi bir kenarı bırakalım 360 lık sıvı soğutma ile stres testinden aşağıdaki sonucu almak benim biraz hevesimi kaçırdı. bilen birileri aşağıdakini yorumlamalı, ben bir yerde hatamı yaptım, macunu her yere mi nüfus etmedi vs vs.
Sıvı Stres.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı