Rainbow 6 Siege Crash ve Mavi Ekran Hataları

İşletim sistemi
Windows 10

necmiboraobuz

Hectopat
Rainbow Six Siege oynarken oyun ortasında bir anda donuyor siyah ekran gelip kapanıyor. Onun dışında red dead redemption 2 gibi bir çok oyunu oynarken ortasında crash alıyorum. Mavi ekran hataları ise oyun oynarken de oluyor durduk yere sadece bilgisayar açık iken de.
Sistemim:
Ryzen 7 1700
GTX 1080
8x2 3200mhz ram
240mm sıvı soğutucu
* Oyun SSD'ye kurulu.
Çözmek için yaptığım bir kaç şey,
-Discord oyun içi arayüzünü kapadım.
-Ramler B1 ve A1 slotundaydı, B2 ve A2 ye taşıdım.
-Oyun dosyalarını doğruladım.
-RainbowSix uyumluluk ayarlarını şöyle değiştirdim

-RainbowSix_BE uyumluluk ayarından sadece 'bu programı yönetici olarak başlat' kutucuğunu işaretledim
-Oyun FPS değerini 144 FPS' e sabitledim.
-Bios sürü ve ekran kartı sürücüsü güncel, ram sağlık testini geçen sene yapmıştım bir sorun çıkmamıştı.
-Benchmark testinde ekran kartı ve CPU gayet serin, GPU en düşük %94 kullandı ortalama %98ini kullanıyordu

Bilgisayarı toplayalı yaklaşık 2.5 yıl oldu ve topladığımdan beri hep böyle sıkıntılar yaşadım sebebi ne olabilir?

Bu arada GTA 5'de Benchmark yaptım ama sonuç yazmadan oyuna attı. Genel olarak şöyle diyebilirim CPU kullanımı %30-%40Larda iken GPU neredeyse %65 gördü çok nadir %90'ın üstüne çıktı. Sıcaklıklar 52'yi geçmedi CPU'da ve GPU'da. GPU % sini nasıl arttırabilirim? SFC /scannow da bir şey çıkmadı sıkıntı yok dedi. Silmem gereken asus programlarını söyler misiniz gpu tweak 2, ışık kontrolü gibi programlardan mı bahsediyorsunuz?

Oyunlarla ilgilenmiyorum sadece ilgilendiğim mavi ekran kusura bakmayın, nasıl kullanımı artıracağınızı bilmiyorum, ama dediklerimi yaptıktan sonra mavi ekran hatalarından kurtulursan belki artabilir.
Estağfurullah, yardımlarınız ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederim.
Red Dead Redemption 2 benchmarkında ekran kartı %98ni kullandı ortalama değerler görüntüdeki gibidir.

Son düzenleme:
bu yöntemi daha önce hiç söylememiştim ama madem 2,5 senedir bezdiniz o zaman şöyle buyurun
GPU KULLANIMI ARTTIRMA

Bu yöntemi daha önce hiç söylememiştim ama madem 2,5 senedir bezdiniz o zaman şöyle buyurun.
GPU KULLANIMI ARTTIRMA
Sanırım sadece GTA 5'e özel bir durum RDR2 de %98 sabitti. R6'de ise min %94'ü gördü. Çözüm öneriniz için teşekkür ederim deneyeceğim.

Bellekler 3200MHz değerindeyken yaptım Memtest86 testini bir sıkıntı çıkmadı sonuçlar bu şekilde,
Bir sorun çıkmadı gibi nasıl tek tek teste sokarım?

Eki Görüntüle 493726

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…