Rainbow Six Siege nasıl oynanır?

Oyunu elinden geldiği kadar tek başına oynamamaya çalış. Rainbow Six Discord sunucularına arkadaş arıyorum vs. yazarsan birçok insan bulabilirsin.
Operatör menüsünde zorlukları belirtiliyor sen zorluğu düşük operatörlerden oynamaya başla. Sık sık Quick Match veya Unranked gir şimdilik Ranked'a bulaşma bence. Öldükten hemen sonra başka oyuncuları izle ki onlardan bir şeyler öğrenirsin.

Her zaman takımla birlikte gitme yani bir yerde 3'den fazla kişi olmamalı çünkü haritaya ne kadar dağılırsanız o kadar fazla açıdan baskı kurarsınız. Aksi halde hepiniz aynı yerden saldırdığınız için savunma tarsfının işi kolaylaşır hepsi tek bir tarafa odaklanır.
Bir de bazı operatörleri veya oyuncuları gerektiğinde yalnız bırakmak gerekir. Şimdi mesela saldırırken Nøkk gibi bir operatörle gitmemen lazım çünkü onun görevi siz dikkati başka bir yere çekerken arkadan dolaşmak ve Roamer'ları temizlemek.

Ama bazen de birlikte gitmek gerekiyor eğer Montagne gibi kalkanlı bir operatörü yalnız bırakırsanız tek başına bir şey yapamayabilir. Senin yapabileceğin pek bir şey yok oynadıkça ve videolar izledikçe öğreneceksin. Oyunda en önemlisi
1- İletişim
2- Harita bilgisi
Bunlara dikkat ederek oynamaya çalış.

Haritaları ve operatörleri iyice öğrenesiye kadar(En fazla 100 saat) derecesiz ve çoklu oyuncu olarak girmenizi tavsiye ediyorum. Eğer ekibiniz yoksa oyuna biraz alıştıktan sonra rahatlıkla bulabileceğiniz Discord sunucuları mevcut. Son olarak en önemlisi sabırlı oynamanız gerekiyor. Tabi sabırdan kastım olduğunuz yerde düşmanın size gelmesini beklemek değil. Oyuna alıştıktan bir müddet sonra kendi kafanızdan stratejiler kurmaya başlıyorsunuz zaten.

YouTube kanalı olarak aşağıdaki kanalın R6 hakkında ki videolarının bir çoğunu izleyebilirsiniz. Yeni başlayanlar neler yapmalı, hangi operatörde nasıl oynanır, hangi haritalarda hangi taktikler uygulanır, izleyicilerden gelen oynanış videolarının analizi gibi bir çok faydalı video mevcut.

Oyun CS:GO oynadıktan sonra ilaç gibi gelecek bir oyun. Kanser olarak CS:GO öne geçer bence. Yüksek ELO' da nasıl bir fikrim yok fakat sadece derecesiz atıyorum ekiple girerek ve gayet eğlenceli. CS:GO gibi kanser rakip geldiği zaman da çok problem değil çünkü maç zaten 20 dakika sürer en fazla, bir saatini yemez. Nasıl oynaman gerektiği konusunda CS:GO mantığı gibi sprey mantığı yok, scope tak ve taktiksel biçimde takım ile iletişim kurarak sakince ve sabırla oyna. Başlangıç operatörleri olarak defansta Jager, Castle, Rook ve atakta ise Ash, Twitch, IQ önerebilirim. Her gün düzenli olarak takım ile giriyoruz istersen imzamdaki Steam bağlantısından ekleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı