Rainbow Six Siege Vulkan RX 580'i fazla ısıtıyor

shiye

Decapat
Katılım
16 Mayıs 2021
Mesajlar
12
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RX580 8 GB ekran kartım var ve oyunu (Tom Clancy's Rainbow Six: Siege) başlatırken bana Vulkan ile mi yoksa normal mi başlatmak istediğimi soruyor. Ekran kartım önceden Vulkan ile başlattığım zaman daha az ısınıyordu 49 ile 55 derece arası fakat oyuna gelen bir güncellemeden sonra Vulkan ile başlattığım zaman ekran kartım 70 dereceye kadar çıktı. Bunun sebebi nedir?
 
55'lerden 70'lere çıkmasına VULKAN neden olmuş olamaz. Ben de GTX 1060 6GB ile denedim aynı oyunun iki farklı API'sini. DX11 ile aradaki tek fark daha düşük CPU kullanımıyla beraber daha fazla VRAM ve RAM kullanımı oldu. V-sync'i veya FPS limitini ekran tazeleme hızınıza göre değişiklik yaparak değiştirdiyseniz belki karta binen yük fullenmiştir. Bilemiyorum, iki durumda da GPU kullanımı %99 muydu? Eğer öyleyse, diğer ekran kartına abanan oyunlardaki durumuna bir bakın, sıcaklık yine eskisine oranla yüksekse karta bakım yapma zamanı gelmiş de olabilir.
 
Son düzenleme:
55'lerden 70'lere çıkmasına Vulkan neden olmuş olamaz. Ben de GTX 1060 6 GB ile denedim aynı oyunun iki farklı API'sini. DX11 ile aradaki tek fark daha düşük CPU kullanımıyla beraber daha fazla VRAM ve RAM kullanımı oldu. V-Sync'i veya FPS limitini ekran tazeleme hızınıza göre değişiklik yaparak değiştirdiyseniz belki karta binen yük fullenmiştir. Bilemiyorum, iki durumda da GPU kullanımı %99 muydu? Eğer öyleyse, diğer ekran kartına abanan oyunlardaki durumuna bir bakın, sıcaklık yine eskisine oranla yüksekse karta bakım yapma zamanı gelmiş de olabilir.

Ekran kartı kullanımım %50 %60 civarlarındaydı FPS ise Radeon Software'dan 70e sabitledim fazla ısınmaması için. Vulkan'da sadece bu kadar ısınıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı