Çözüldü RAM 2600MHz yapılınca ekran gelmiyor

• Konuyu başlatan Cnmr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 415
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cnmr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarımın BIOS ayarlarına girerek RAM hızını 2300 MHz'den 2600 MHz'e yükselttim. Kaydedip çıkış yaptıktan sonra PC fanlarının yüksek devirde çalıştığını fark ettim ve monitöre görüntü gelmiyor.

Denediğim çözümler:
  • HDMI ve DP ile bağlantıyı kontrol ettim, ancak sonuç değişmedi.
  • BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekledim, ancak yine düzelmedi.
Bu durumda nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Çözüm
Evet doğru sokette ellemedim zaten onu BIOS'tan D.O.C.p ve Secure Boot'dan OS type yi Windows UEFI mode aldım kaydettim çıktım CPU fan hatası verdi.

CHA_FAN 2 yazan Soket'e takılıydı şimdi CPU fan yazan tarafa aldım. Altı üstü iki soket alttakine taktım düzeldi hata vermedi. Kasa ışıkları gitti fan da biraz gürültü çalışmaya başladı.

CPU_FAN kısmına taktıysanız kabloyu her şeyi düzgün yapmışsınızdır demektir. Son bir kez CPU soğutucusunun yerine tam oturduğundan emin olun. Eğer her şey yerli yerinde ise ilk mesajda yazdığım BIOS sıfırlama işini tekrardan yapın. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde açılırsa da lütfen RAM'leri tek tek çıkartıp D.O.C.P.'yi açarak test edin. Eğer düzgün şekilde bilgisayar açılıyorsa, RAM'Lerinizden bir tanesinde arıza oluşmuş olabilir.
-Bilgisayarın güç kablosunu sökün.
-Ardından üç beş defa güç düğmesine basın ve bir kaç kere de basılı tutun.
-Bunun ardından BIOS pilini çıkartıp 1.30 dakika kadar bekleyin.

-Bilgisayarın güç kablosunu sökün.
-Ardından üç beş defa güç düğmesine basın ve birkaç kere de basılı tutun.
-Bunun ardından BIOS pilini çıkartıp 1.30 dakika kadar bekleyin.

Çözüldü fakat CPU fan error hatası veriyor.

@Cnmr mümkünse PC'yi TV'ye bağlayıp deneyin. RAM'leri gri soketlere takın.

Düzeldi şimdi ama CPU fan error veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanını doğru sokete taktığınızdan emin olun. CPU_FAN soketine takacaksınız.

Evet doğru sokette ellemedim zaten onu BIOS'tan D.O.C.p ve Secure Boot'dan OS type yi Windows UEFI mode aldım kaydettim çıktım CPU fan hatası verdi.

İşlemci fanını doğru sokete taktığınızdan emin olun. CPU_FAN soketine takacaksınız.

CHA_FAN 2 yazan Soket'e takılıydı şimdi CPU fan yazan tarafa aldım. Altı üstü iki soket alttakine taktım düzeldi hata vermedi. Kasa ışıkları gitti fan da biraz gürültü çalışmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:

CPU_FAN kısmına taktıysanız kabloyu her şeyi düzgün yapmışsınızdır demektir. Son bir kez CPU soğutucusunun yerine tam oturduğundan emin olun. Eğer her şey yerli yerinde ise ilk mesajda yazdığım BIOS sıfırlama işini tekrardan yapın. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde açılırsa da lütfen RAM'leri tek tek çıkartıp D.O.C.P.'yi açarak test edin. Eğer düzgün şekilde bilgisayar açılıyorsa, RAM'Lerinizden bir tanesinde arıza oluşmuş olabilir.

Çözüm
Teşekkür ederim

Dediklerinizi yaptım bilgisayar düzgün bir şekilde açılıyor fakat CPU boşta sıcaklığı 64 derece

Son düzenleme:
Geri
Yukarı