RAM alırken aynı marka olmasına dikkat edilmesi gerekir mi?

ali20416

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2018
Mesajlar
26
Arkadaşlar 4 GB 2133 MHz DDR4 RAM'im var. RAM ekletmek istiyorum nelere dikkat etmem gerek? CL ve voltaj konusu var, ayrıca aynı marka olsun uyumlu çalışırlar yoksa sıkıntı yaratır diye de duydum. gerçekten internette bu konu hakkında tam detaylı bilgi veren yok. Bir bilgisayarcıya gidip o kadar paralar saçacağıma kendim netten getirtip takmayı düşünüyorum. En son çare bilgisayarcıya gidip yaptırmak. Keşke güzel bir program olsa anında bilgisayarına uyumlu RAM'i söyleyen çok hoş olurdu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hızları aynıysa genelde sorun olmuyor.. Düşük MHz olan RAM takarsan diğerinin hızını düşürür ama DDR4 RAM'ler 2133Mhz altı hızda olmuyor. Voltaj konusuna gelince benim bildiğim 1.2V oluyor bu RAM'ler sorun olacağını sanmam. CPU Z programından RAM'inin değerlerine bakabilirsin.
 
Anakartının desteklediği bellek listesine göz at, orada aynı markanın aynı frekans hızına sahip bir ürünü varsa alıp kullanabilirsin, sorun çıkartmayacaktır.
Farklı markalar da bir arada uyumlu şekilde çalışabilir ancak biz her zaman "İmkan varsa kit bellek öneriyoruz". Aynı model satıştaysa farklı seçenekler aramanın anlamı yok.
 
Aynı model RAM daha öncelikli. Yoksa aynı özellikteki diğer markaların RAM'leri de alınabilir. Öte yandan farklı MHz ve gecikme değerindeki RAM'lerin çalışıp çalışmayacağı biraz da sistemden sisteme değişkenlik gösterir. Çok uçurum olmadığı sürece ve anakartın desteği de olduğu sürece çalışabilir.
Anakartın nedir?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı