RAM artırmak laptopun performansını artırır mı?

Bill Clark

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060, Ryzen 7 5800, 32 GB Ram, 256 GB M2 SSD + 2 TB Sata SSD + 1 TB HDD, B550 Anakart, 550 Watt +80 Bronze PSU
Merhaba konu başlığında da yazdığı gibi RAM'i artırmayı düşünüyorum 8 GB DDR4 RAM'e sahibim ve 1 boş yer daha var orayada 8 GB DDR4 RAM taktırmayı düşünüyorum. Sizce yaşadığım FPS dropları azalır mı? Performansımı nasıl etkiler?

Merhaba konu başlığında da yazdığı gibi RAM'i artırmayı düşünüyorum 8 GB DDR4 RAM'e sahibim ve 1 boş yer daha var orayada 8 GB DDR4 RAM taktırmayı düşünüyorum. Sizce yaşadığım FPS dropları azalır mı? Performansımı nasıl etkiler?
Performansınızı artırır ama dropları bilemem.

Yüksek RAM isteyen oyunlarda rahatlatır dropları azaltır ancak ciddi FPS artışı için ekran kartı ve işlemci yükseltmen gerek.

Yüksek RAM isteyen oyunlarda rahatlatır dropları azaltır ancak ciddi FPS artışı için ekran kartı ve işlemci yükseltmen gerek.

Ciddi istemiyorum zaten yeter ki droplar azalabildiği kadar azalsın

Tek kanal RAM çalışması kötü etkiler oyunlarda 2x16 veya 2x8 çalıştırırsanız %20-30 FPS farkı görülür ve bilgisayarın & oyunların çalışmasında rahatlama görülür.
1x16 Valorant FPS = 190-280 arasında gidip geliyordu.
16+8 Valorant FPS = 200-350 arasında gidip geliyor artık benim.

Tek kanal RAM çalışması kötü etkiler oyunlarda 2x16 veya 2x8 çalıştırırsanız %20-30 FPS farkı görülür ve bilgisayarın & oyunların çalışmasında rahatlama görülür.

Zaten ekstra 8 GB RAM alacağımı düşünürsek 2x16 olmuyor mu?

Hocam 2x16 =32 GB ediyor,
2x8 = 16 oluyor.

Pardon karıştırdım bir an 2x8 olsun FPS artışı pek önemli değil benim için artarsa çok artmaz çok beklemiyorum zaten asıl sorduğum soru FPS drop yaşar mıyım hala çünkü eski oyunlarda bile FPS drop yaşıyorum sistemim o kadar kötü olmamasına rağmen.

Hangi oyundan bahsediyorsun oyun 8 GB rağmen fazlasını kullanması gerekiyorsa droplar azalır fakat eğer istemiyorsa sorun başka yerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı